Posle incidenta na Kalemegdanu:  Delegacija Nacionalnog saveta Roma imala sastanak sa komunalnom policijom
Foto: romskinacionalnisavet.org.rs

ispitaće se do kraja

Posle incidenta na Kalemegdanu: Delegacija Nacionalnog saveta Roma imala sastanak sa komunalnom policijom

Načelnik komunalne policije rekao je da osuđuje svaki vid diskriminacije

Objavljeno:

Povodom incidenta u parku na Kalemegdanu u kom su sudelovali pripadnici Komunalne policije i nekoliko romskih porodica koji se na internetu pojavio prošle nedelje, izazvao je buru u javnosti, a na račun Komunalne policije stigle su ozbiljne optužbe i osude za rasizam i šovinizam.

Rasizam na Kalemegdanu: Komunalci branili romskoj deci da se igraju u parku (VIDEO)

Iz tog razloga predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine danas su razgovarali sa načenikom komunalne policije Nikolom Ristićem.

Nikoga nismo terali, RODITELJI SU SAMO UPOZORENI: Ovako KOMUNALCI OBJAŠNJAVAJU incident sa Romima na Kalemegdanu!

Potpredsednik Nacionalnog saveta Roma Živojin Mitrović i koordinatori Nacionalnog saveta Roma za grad Beograd Zvonko Mitrović i Dragan Stanković, razgovarali su danas sa načelnikom komunalne policije Nikolom Ristićem o prošlonedeljnom incidentu koji se dogodio na Kalemegdanu, kada su komunalni policajci zahtevali da sa nekoliko romskih porodica sa svojom maloletnom decom sklone iz parka.

Načelnik komunalne policije rekao je da osuđuje svaki vid diskriminacije i staraće se da ovaj slučaj ispita do kraja i da kazni policajce ukoliko se ustanovi da su krivi.

Živojin Mitrović potpredsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, zahtevao je da se sprovede postupak i ispitaju svi svedoci. Ukoliko se ustanovi da je prekršen zakon o zaštiti od diskriminacije i da su akteri ovog događaja prekoračili svoja ovlašćenja, moraju da se najstrožije kazne i da se protiv njih podnese krivična prijava - dodao je na kraju sastanka Mitrović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.