Nije da vas plašimo VREMENSKOM PROGNOZOM, ali  RHMZ je upravo proglasio narandžasti meteo alarm!
Foto: fonet

sprema se opasno nevreme

Nije da vas plašimo VREMENSKOM PROGNOZOM, ali RHMZ je upravo proglasio narandžasti meteo alarm!

U Srbiji se i danas mogu očekivati vremenske nepogode

Objavljeno: 12:34h

RHMZ upozorio da se u Srbiji i danas mogu očekivati vremenske nepogode sa obilnim pljuskovima, grmljavinom i gradom. Izdat narandžasti meteoalarm.

Kako se navodi u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno oblačno i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, najviša od 17 do 21 stepen.

PLIVALE SU NA SVE STRANE: Ako ste u danas u poplavama u NS-u izgubili tablice na ovom mestu ih možete pronaći! (FOTO)

I u Beogradu se prognozira promenljivo oblačno i sveže sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura 13, najviša 19 stepeni. Nestabilno vreme če se zadržati do nedelje. Biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinama, u nedelju na severu i zapadnu razvedravanje i toplije.

foto: Printscreen/RHMZ

U prvoj polovini naredne sedmice biće sunčano i toplo, sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova. Podsetimo, snažno nevreme pogodilo je više gradova Srbije u utorak. U Novom Sadu je većina ulica bila potpuno potopljena, a u pojedinim delovima grada voda je dostizala i visinu automobila. Pljuštalo je i u Beogradu, a i Krupanj je bio pod vodom.

JAKO NEVREME POGODILO KRUPANJ: Izlile se reke, POPLAVLJENI DOMOVI LJUDI! (VIDEO)

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

(Espreso.co.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.