BORONJA RAZVALIO ZELJONJU! Zemlja se potresla kad su ovi srpski bikovi udarili jedan na drugog! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

korida na planini!

BORONJA RAZVALIO ZELJONJU! Zemlja se potresla kad su ovi srpski bikovi udarili jedan na drugog! (VIDEO)

Da se lepa tradicija ne ugasi, posebno se brinu šumar i farmer Ramiz Suljić iz Dolova kod Tutina, Mujko Ugljanin iz okoline Sjenice i porodica Ibrahimović iz sela Rvatska na padinama Rogozne

Objavljeno: 12:09h

Iako se održavaju decenijama, borbe bikova na Pešteru su nekako uvek bile u senci čuvenih "košija", trka konja, pa nikada nisu mogle da dostignu popularnost "korida" na Grmeču i u drugim mestima BiH.

A, da se lepa tradicija ne ugasi, posebno se brinu šumar i farmer Ramiz Suljić iz Dolova kod Tutina, Mujko Ugljanin iz okoline Sjenice i porodica Ibrahimović iz sela Rvatska na padinama Rogozne, u opštini Leposavić.

Tako se i minulog vikenda u Dolovu kod Tutina, u zaseoku Police, pred više hiljada Pešteraca nadmetalo pet bikova. Tri su bila sa farme Ramiza Suljića, jedan vlasništvo Mujka Ugljanina, a jedan porodice Ibrahimović i Rvatske.

- Borbe su trajale i po 45 minuta, u finalu su se borili Boronja i Zeljonja, oba sa moje farme, pa je ovaj prvi na kraju postao i šampion Peštera do iduće godine - kaže Suljić koji ukupno ima sedam bikova, 130 ovaca i desetak krava, najavljujući da će ovdašnja "korida" postati i turistička manifestacija, sa koje će pobednik moći da učestvuje i na nekom od nadmetanja u BiH.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.