SRPKINJE ZALUĐENE CRNOM MASKOM! Da znaju koju supstancu sadrži, više je nikad ne bi stavile na lice! (VIDEO)
Foto: PRINTSKRIN / JUTJUB / IVORYGIRL48

ovo niste znali

SRPKINJE ZALUĐENE CRNOM MASKOM! Da znaju koju supstancu sadrži, više je nikad ne bi stavile na lice! (VIDEO)

Kombinacija uglja i lepka zapravo zatvara pore, što je suprotno od onoga što bi bilo ko želeo da postigne

Objavljeno: 23:01h

Današnje vreme donosi nove "trendove", a Jutjuberke i blogerke su novi uzori mnogim mladim devojkama.

NIJE SAMO PLAVI KIT! Postoji još mnogo opasnijih stvari, RODITELJI, OZBILJNO OBRATITE PAŽNJU!

Taj trend je stigao i u Srbiju. Iako one hvale crnu masku kao "najveći spas za vašu kožu i momentalno uklanjanje mitisera", snimci bolova koje devojke doživljavaju dok je skidaju nas odvraćaju momentalno od takve ideje.

"Black Mask" iliti "crna maska" koja se u poslednje vreme pojavljuje kao čudotvorna maska za lice za izvlačenje mitisera najverovatnije sadrži i jodopropinil butilkarbamat, koji je inače sastavni deo premaza za stolariju.

Dermatolozi sada savetuju devojkama da ne koriste ove maske jer mogu ozbiljno da oštete kožu.

Mnogi stručnjaci kažu kako su neki od sastojaka koje sadrži crna maska čak i zabranjeni u EU. Osim vode, maska navodno sadrži i polivilni alkohol, glicerol, propilen glikol, ureu, aromu i opasni jodopropinil butilkarbamat.

Jodopropinil butilkarbamat inače nalazimo u raznim premazima za stolariju i njegova uloga je stvoriti film na površini drva kako ga ne bi nagrizle štetočine. Taj rastezljivi film je odgovoran i za vrlo teško skidanje maske, koja se po uputstvima mora držati 60 minuta i onda strgnuti s lica. Upravo zato, devojke prave bolne grimase i prolaze kroz period "torture" zarad uklanjanja dosadnim mitisera.

Ove maske su već neko vreme popularne u svetu, a kod nas su se pojavile prvo kopije, da bi sada stigli i originali. Ipak, mlade devojke vrlo lako mogu da naruče masku iz inostranstva kako bi je isprobali.

Ipak, ni neki muškarci nisu odoleli ovom trendu.

Da ne bi mnogo rizikovali, zašto se jednostavno ne bi "držali" dobrih starih maski i krastavaca. Sad im je sezona! Pa navalite!

foto: Shutterstock

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.