Sećate se devojčice (16) koja ima 55 dijagnoza? Sada je aktivan SMS broj za pomoć: ZA DARIJIN OSMEH POŠALJI 298 NA 3030!
Foto: Printscreen/Budi human.rs

Pomozimo Dariji!

Sećate se devojčice (16) koja ima 55 dijagnoza? Sada je aktivan SMS broj za pomoć: ZA DARIJIN OSMEH POŠALJI 298 NA 3030!

Od avgusta meseca prošle godine, Darijino stanje se pogoršava i ona dobija predlog da se pošalje u inostranstvo

Objavljeno: 22:25h

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Dariju Petrović(16).

Pismo ove devojčice rasplakalo je celu Srbiju! Puštam da lije krv i prepuštam se iznemoglosti...

Darija je od najranijeg detinjstva počela svoju borbu sa višebrojnim bolestima koje su zahvatile njen organizam. Kao prevremeno rođena beba, Darija je ocenjena sa visokom ocenom 9. Međutim, nakon toga kreću komplikacije.

Darija (16) ima 55 dijagnoza, živi u stalnim bolovima, ide joj krv iz usta, a država ne radi ništa da joj pomogne (FOTO)

Darija trenutno ima 55 propratnih dijagnoza, od koji su neke teške i retke. Poremećaj zgrušavanja krvi (Morbus von Willenbrand), Meinerova bolest, lumbalni sindrom (retkost za osobe njenog uzrasta) su samo neke od bolesti sa kojima se ona bori.

Od avgusta meseca prošle godine, Darijino stanje se pogoršava i ona dobija predlog da se pošalje u inostranstvo.

Pored svih bolova i zdravstvenih problema, ova neustrašiva devojčica pokušava da živi normalno. Pohađa školu, koliko joj bolest dozvoljava, druži se, svira gitaru, piše priče, a svoju bol prikriva najlepšim osmehom.

Ali, potrebna joj je naša pomoć!

Kako bi joj se stanje poboljšalo neophodno je utvrđivanje dijagnostike i lečenje, uključujući i preskupu terapiju koju trenutno koristi, a koja se obavlja u inostranstvu.

Pomozimo Dariji! Upišimo 298 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za Darijino bolje sutra! Budimo humani!

(Espreso.co.rs / Budi human.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.