ODAZOVI SE ILI TE ČEKA ZATVOR! Vojni pozivi stigli širom Beograda, građani U PANICI!
Foto: Stefan Jokić

služimo srbiji

ODAZOVI SE ILI TE ČEKA ZATVOR! Vojni pozivi stigli širom Beograda, građani U PANICI!

Na kućne adrese građana Novog Beograda stigao je poziv na vojnu vežbu, koji predviđa stroge kazne ukoliko se ne odazovu

Objavljeno: 16:59h

Poziv na vojnu vežbu stigao je proteklih dana na adrese većeg broja stanovnika Novog Beograda, pa su se građani ovog dela prestonice uznemirili, ne znajući koji je povod za ovakvu vrstu obuke.

AKO POSLE 1. JUNA ISPRIČATE OVAJ VIC NA POSLU, MOGLI BISTE NA ROBIJU: Da li se slažete sa novim zakonima?

U pozivu se navodi da će vežba trajati 15 dana, a za one koji se ne odazovu zaprećena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara, ili tri meseca zatvora.

Ministarstvo odbrane nije dalo precizan odgovor o kakvoj se vežbi radi, gde će se i kada odvijati, ali obećavaju da razloga za brigu nema.

Ono što su rekli jeste da se radi o "redovnim aktivnostima za rezerviste", te da ovakve pozive nisu dobili svi građani, već isključivo oni koji su svojevoljno uključeni u rezervne jedinice Vojske Srbije.

foto: Fonet

Oni navode da se i ovi pozivi razlikuju od onih koje Ministarstvo odbrane šalje radi upisa u vojnu evidenciju, te da kazne za izostanak sa vojne vežbe za rezerviste zaista postoje, ali da je "moguće izostati ako postoji opravdani razlog i oni dostave informacije o tome".

TRAŽILI STE VERU U LJUDE? ĐORĐE JE KOPAO PO KONTEJNERIMA, a onda je naišao DEJAN koji mu je život promenio iz korena! (FOTO)

Ipak, čini se da građani koji su dobili pozive nisu upućeni u to da imaju ovakvu obavezu, pa su se zabrinuli koji su razlozi za održavanje obuke.

Obavezu služenja u rezervnom sastavu imaju vojni obveznici koji su odslužili vojni rok, ili regulisali tu obavezu na drugi način i žene vojni obveznici koje se vode u evidenciji.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.