POČELO JE, OPŠTA PANIKA U BOLNICI: Plene imovinu KBC Dragiša Mišović! (FOTO)
Foto: Marina Lopicic

LEKARI I PACIJENTI U PANICI!

POČELO JE, OPŠTA PANIKA U BOLNICI: Plene imovinu KBC Dragiša Mišović! (FOTO)

Zdravstvena ustanova duguje 1,1 milion evra bivšoj vlasnici placa od 12 ari, koji je država 1960. nacionalizovala

Objavljeno:

U Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović Dedinje“ u Beogradu, u kom se godišnje leči 20.000 pacijenata, obavi 14.000 operacija i 2.500 porođaja, u ponedeljak će izvršitelji početi da plene imovinu zbog duga od 1,1 miliona evra! Ova ustanova, jedna od najeminentnijih u Srbiji, prema pravosnažnoj presudi je milionske iznose dužna Simonidi Tanasijević, bivšoj vlasnici placa od 12 ari u Kronštatskoj ulici u Beogradu, koji je država 1960. nacionalizovala, nakon čega ga je KBC „Dragiša Mišović“ uredno kupio i platio. Da ironija bude veća, ovo zemljište je prodato i već skoro pet decenija nije u posedu bolnice.

Radnici KBC Dragiša Mišović u strahu: Za zatvaranje čuli od medija, ne dozvolite da se ovo desi!

foto: Zorana Jevtić

Oko 1.200 zaposlenih najavilo je da će telima braniti imovinu bolnice.

- Ne mogu da zabranim zaposlenima da protestuju zbog ovakve neprimerene presude. I sam smatram da je bolnici načinjena velika nepravda - ističe direktor Radisav Šćepanović.

- Bilo šta da zaplene, bolnica je paralisana! Jedan sanitet da odnesu, nama je to problem, jer kako ćemo prevoziti pacijente?! - pita se Šćepanović. On pak ne veruje da bi ovo moglo da dovede do prestanka rada bolnice i otpuštanja.

- O problemu sam informisao ministarstva zdravlja i pravde. Ovo je odgovorna država i verujem da će se naći neko rešenje koje je u skladu sa zakonom i moralom. Iako je nedavno u jednim novinama osvanula izjava Simonide Tanasijević da je i sama lekar u penziji i da je zadovoljna novcem koji je do sada dobila,m te da će odustati od daljeg izvršenja, ova najplemenitija baka, kako su je nazvali, promenila je mišljenje:

- Taj plac je nasleđe od strica, koji ga je kupio da zida kuću. Meni je žao pacijenata, ali ja želim da se pravda zadovolji, da meni novac bude uplaćen, odnosno da mi bude vraćeno ono što mi pripada, a onda ću videti šta ću dalje da radim s njim.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.