Priča Sanje iz Vranja je naša tužna stvarnost: Dva dana lekari ne mogu da pregledaju moje bolesno dete (5)
Foto: Youtube printscreen

uznemirena

Priča Sanje iz Vranja je naša tužna stvarnost: Dva dana lekari ne mogu da pregledaju moje bolesno dete (5)

Ova žena,dovela je dete sa simptomia temperature i povraćanja u Dečiji dispanzer, ali dete niko nije pregledao

Objavljeno:

U redakciju Info Vranjskih došla je Vranjanka Sanja Ristić i požalila se da je 16. maja odvela bolesno, petogodišnje dete u Dečji dispanzer, sa simptomima temperature i povraćanja, ali joj je, navodno, lekarski pregled kod izabranog, ali i alternativnog lekara uskraćen.

„Rečeno mi je da izabrana lekarka radi u savetovalištu i da se javim posle 13 sati, ali sam u 13.50 obaveštena da izabrana doktorka ne prima pacijente i da se javim sutra“, započinje Ristićeva svoju priču za Info Vranjske.

Ova mlada majka, u petom mesecu trudnoće, dodaje da je „zbog visoke temperature, kontrole i potvrde za vrtić zamolila dežurnu sestru da je primi neki drugi lekar“.

„Sestra je odgovorila da može, uzela karton i zdravstvenu knjižicu, ali kada nas je prozvala ta druga doktorka je reagovala drsko i nekulturno, odbijajući da primi dete jer, navodno, nije izabrani lekar deteta i nakon tri moja pokušaja da je ubedim, najurila nas napolje, priča Ristićeva.

Ona je tada, već poprilično uznemirena, prekorila nesavesnu doktorku rečima „da neće da je moli da radi posao za koji je plaćena“.

„Narednog dana, u sredu 17. maja, dobila sam obaveštenje od sestre da izabrana lekarka i radi u savetovalištu, ali da će biti u ordinaciji posle 13 sati.

Nakon ponovnog čekanja do 13.50, doktorka mog deteta je došla, presvukla se i otišla.

Tada je sestra predložila da nas primi treća doktorka, međutim, ona je rekla da moje dete nije njen pacijent, pa sam vratila karton i poručila da treba da se stide onoga što rade.

I drugog dana, ostali smo bez pregleda bolesnog deteta, a da nijednog lekara nije bilo briga što mi je dete bolesno“, zaključuje Ristićeva.

(Espreso.co.rs/Vranjske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.