Pismo ove devojčice rasplakalo je celu Srbiju! Puštam da lije krv i prepuštam se iznemoglosti...
Foto: Privatna arhiva

Moja priča, moj život, moj realni svet

Pismo ove devojčice rasplakalo je celu Srbiju! Puštam da lije krv i prepuštam se iznemoglosti...

Od osećaja bola do želje u beg od stvarnosti. Bega od lekova, bolnice, bolesti…

Objavljeno:

Darija Petrović (16), devojčica koja ima 55 dijagoza, živi sa iznemoglošću i bolovima. Svaki dan je agonija, a tačne dijagnoze i leka za njeno teško zdravstveno stanje - nema.

Darija (16) ima 55 dijagnoza, živi u stalnim bolovima, ide joj krv iz usta, a država ne radi ništa da joj pomogne (FOTO)

San joj je da završi fakultet, da napiše knjugu iz ugla deteta koje je odrastalo bolesno, da nastavi da živi...

Za Dariju se sakuplja novac u više odvojenih akcija, a preko fondacije "Budi human" formiran je SMS broj koji će uskoro biti aktivan. Svi dijagnostički centri su poslali predračune i cena je negde oko 30. 000 eura sa svim ispitivanjima, boravkom, avionskim kartama...

Dok čeka da se sakupi novac, dok čeka na tačnu dijagnozu a kasnije i terapiju protiv svih tegoba bori se - osmehom.

Darija svira gitaru, želi da završi fakultet, i da napiše knjigu iz ugla bolesnog deteta. Za početak piše statuse kojima rasplače svakoga ko ih do kraja pročita...

Ovo je njena priča:

Ovo je deo realnosti mog života kroz koji prolazim. Pročitajte priču do kraja, možda baš u ovoj mojoj priči nadjete odgovore koje mi često postavljate u porukama. Mozda ćete razumeti, a i ako ne razumete nije bitno. Moja priča, moj život, moj realni svet.

MOJ REALAN SVET

Osećam nežni poljubac i milovanje po glavi. Kao iz daljine čujem nežni glas moje mame dok me budi za školu. Pokušavam da se pomerim, ali ne mogu. Kao da me nešto prikovalo za krevet. Otvaram oči, ali se kapci spustaju od nekog silnog tereta. Svako otvaranje očiju mi stvara veliki napor kao da imam tegove na kapcima.

Noć je bila uzasna jer san nije hteo da dođe od jakih bolova.

Pomeram se prema mami, ali me jak bol u glavi zaustavlja i ja se vraćam na istu stranu. Dok se lagano vraćam, osecam toplu sluzavi tečnost ispod nosa. Krv. Pokušavam da podignem ruku, ali me sprečavaju bolovi.

foto: privatna arhiva

Puštam da teče i prepuštam se iznemoglosti. Mama me polako dize I stavlja peškir ispod nosa, savija me prema kolenima I pridržava glavu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.