VULIN ODGOVORIO BRANITELJIMA: Tompson je USTAŠA i njegove pesme su SRAMOTA!
Foto: Stefan Jokić

jasno i glasno

VULIN ODGOVORIO BRANITELJIMA: Tompson je USTAŠA i njegove pesme su SRAMOTA!

On kaže da istinu kojoj svedoči o stotinama pobijenih u Drugom svetskom ratu i građanskim ratovima u bivšoj Jugoslaviji ne mogu da povrede

Objavljeno:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnela je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Republike Srbije.

BESNI KO RISEVI: Hrvatski veterani tuže Vulina zbog uvreda, kleveta i sramoćenja! (FOTO)

Kako se navodi, prijava je podneta za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

- Zbog istine kojoj svedočim o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti, do sada su mi pretili razni sledbenici ustaša, neofašisti, a evo sad i udruge hrvatskih branitelja. Do sada su mi pretili progonom, smrću, sada i sudovima - kaže Vulin.

On kaže da istinu kojoj svedoči o stotinama pobijenih u Drugom svetskom ratu i građanskim ratovima u bivšoj Jugoslaviji ne mogu da povrede.

Strašan zločin nad Srbima ne sme da se ponovi, kaže Vulin.

- Svi oni koji mi prete moraju da znaju da nisu uplašili moj narod, moje pretke pa samim tim nikada neće ni mene. Blajburg je najveće okupljalište fašista u Evropi, a Tompson je ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića - zaključio je on u video izjavi medijima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.