JEFTINO STE SE PRODALI! Crkva tvrdi da se ne meša u izbor premijera Srbije!
Foto: Stefan Jokić

oštar demanti

JEFTINO STE SE PRODALI! Crkva tvrdi da se ne meša u izbor premijera Srbije!

Na virtuelnu scenu guraju se SNS i izmišljena „grupa konzervativnih episkopa“ koja, tobož, pokušava da spreči da ministarka Brnabić, zato što je gej (verovatno hoće da kažu da je lezbejka), bude predložena za premijera, kažu u SPC
Objavljeno: 16:35h

Кampanja, u kojoj nema ni promila istine, traje već nekoliko dana. Učešća u prljavoj izmišljotini nisu pošteđeni ni Njagova Svetost Patrijarh ni premijer Vučić.

foto: Fonet

Opštepoznato je da u vreme mira pojedine snažne političke i ekonomske grupe nastoje da u drugim državama, radi ostvarenja svojih ciljeva i interesa, izvrše uticaj na centre odlučivanja, radi donošenja po njih povoljnih odluka, ali i da utiču na narod, na javno mnenje, po pravilu plasirajući laži, dezinformacije i razne opskurne sadržaje.

U Srbiji takav uticaj nesumnjivo ostvaruje nemačko-švajcarski medijski koncern Ringijer. Poslednji primer takvog delovanja jeste kampanja u tabloidu Blic, zasnovana na sto posto izmišljenoj vesti o mešanju Srpske Pravoslavne Crkve u izbor budućeg predsednika Vlade Republike Srbije.

Ova kampanja, u kojoj nema ni promila istine, traje već nekoliko dana.

foto: Boško Karanović

Učešća u prljavoj izmišljotini nisu pošteđeni ni Njagova Svetost Patrijarh, ni premijer Vučić. Potom se na virtuelnu scenu guraju SNS i izmišljena „grupa konzervativnih episkopa“ koja, tobož, pokušava da spreči da ministarka Brnabić, zato što je gej (verovatno hoće da kažu da je lezbejka), bude predložena za premijera.

Pogani Blic pogano potura Crkvi da čini ono što njegovi urednici i novinari, po naređenju i za račun stranih interesnih grupa, sami rade.

Srpska Pravoslavna Crkva, njen Patrijarh ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost, ne meša se u izbor državnih zvaničnka. Blic, za račun onih čiji su interesi suprotni interesima srpskog naroda i građana Srbije, služeći se lažima, pokušava da izvrši politički uticaj.

Srpska Pravoslavna Crkva ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika. Iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije i tako ljude izlagati potencijalnoj opasnosti, krajnje je neodgovorno.

foto: FoNet

Crkva nikoga ne osuđuje. Osuđuje samo greh, samo zlo, a čoveka žali. Sve poziva na pokajanje i život dostojan ikone Božje u njemu. Poziva na pokajanje i odgovorne ljude iz Blica ako su bar formalno pravoslavne vere (Srbi su makar po imenima u impresumu) i poručuje im: koliko god novca da primate, jeftino ste se prodali! Šteta koju pravite sopstvenom narodu i državi nesravnjivo je veća!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.