ONA JE ZA MENE SVE NA SVETU! Pitali smo decu iz Prihvatilišta šta je za njih porodica! OD ODGOVORA SUZE SAME NAVIRU! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

početak i kraj svega

ONA JE ZA MENE SVE NA SVETU! Pitali smo decu iz Prihvatilišta šta je za njih porodica! OD ODGOVORA SUZE SAME NAVIRU! (FOTO)

Porodicu ne čine samo oni s kojima smo u krvnom srodstvu. Čine je i oni koji nas drže za ruku onda kada nam je to najpotrebnije

Objavljeno: 17:39h
Suzana Trajković

Porodica.

O njoj je jednom nepoznati autor napisao:

- Porodicu ne čine samo oni sa kojima smo u krvnom srodstvu. Čine je i oni koji nas drže za ruku onda kada nam je to najpotrebnije.

Ipak, to na žalost nekih mališana nije uvek tako. Roditelji usled brojnih problema, nedostatka empatije i nezadovoljstva inače svojoj deci izmiču ono što je njima najpotrebnije - ruku ljubavi.

Oni mališani koji su odrastali u porodicama koje ih, slobodno možemo reći, nisu vredne, i žive s roditeljima koje od njih prave odrasle ljude u telima dece, koji ih eksploatišu i detinjstvo pretvaraju u pakao imaju utočište.

Život u porodici u kojoj nisu prihvaćeni nije robija. Odatle mogu otići, a svoje skrovište mogu pronaći u velikoj žutoj zgradi u Bulevaru oslobođenja. Na ovoj adresi nalazi se Prihvatilište za decu, druga porodica za one mališane koji odrastaju bez nege, ljubavi i roditeljskog staranja.

Danas je Međunarodni dan porodice, i upravo tim povodom smo još jednom posetili ovo mesto. mališane koji su štićenici Prihvatilište pitali smo šta je za njih porodica, a od njihovih odgovora zastaje knedla u grlu...

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.