Lekar osuđen zbog mita i ilegalnih abortusa, A NEGOTIN MU DAJE NAJPRESTIŽNIJU NAGRADU!?
Foto: Youtube printscreen

samo u srbiji

Lekar osuđen zbog mita i ilegalnih abortusa, A NEGOTIN MU DAJE NAJPRESTIŽNIJU NAGRADU!?

Trenutno se u Osnovnom sudu u Negotinu protiv dr Ivića vodi krivični postupak zbog nelegalne gradnje na zemljištu PTT-a u samom centru Negotina
Objavljeno:

Doktor Miroslav Ivić Mida, načelnik GAK-a ZC Negotin, koji ima pravosnažnu presudu za uzimanje mita, danas će na svečanoj sednici dobiti najveće opštinsko priznanje - „Majsku nagradu“, i to za doprinos zdravlju žena, piše današnja beogradska štampa.

Dr Ivić primio je mito da bi operisao pacijentkinju, radio je ilegalne abortuse i pregledao je žene u neregistrovanoj ordinaciji, a nedavno je imenovan za načelnika odeljenja ginekologije i akušerstva ZC Negotin.

Trenutno se u Osnovnom sudu u Negotinu protiv dr Ivića vodi krivični postupak zbog nelegalne gradnje na zemljištu PTT-a u samom centru Negotina. Ivić je uz stambenu zgradu u kojoj ima stan i podrum dogradio ulaz i terasu i zauzeo površinu oko zgrade.

U podrumu te zgrade opremio je ginekološku ordinaciju, u kojoj ordinira dr Ljubisav Božilović, ginekolog u penziji, inače predsednik SO Negotin, piše Alo.

U toj ordinaciji se redovno u vreme izbornih kampanja organizuju besplatni ginekološki pregledi žena. Inače, predlog za „Majsku nagradu“ za dr Miroslava Ivića podnelo je 50-ak žena kojima je dr Ivić pomogao tokom svoje ginekološke prakse. Predlog je usvojila opštinska Komisija za izbor, imenovanja, nagrade i priznanja.

Inače, kako piše list Alo, dr Ivić je proveo dvadesetak dana u pritvoru zbog primanja mita, a za to je osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na tri godine. Kažnjen je i zbog toga što je zabranio babici da u protokol lečenja Zdravstvenog centra Negotin upiše da je obavio intervenciju!

- Savest mi je čista, ponosan sam na svoj rad - izjavio je svojevremeno dr Miroslav Ivić.

Mi smo danas pokušali da od gradskih vlasti dobijemo odgovor kako je moguće da neko sa takvom prošlošću bude predložen za prestižnu nagradu, najprestižniju u toj opštini, ali niko nije mogao da nam danas da odgovore.

- Svi su danas na proslavi, pa od ponedeljka - rečeno nam je u zgradi opštine.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.