OBUKA CIVILA KOJI ŽELE DA BUDU PODOFICIRI TRAJE DEVET MESECI: Evo kako ona izgleda i šta sledi posle toga (FOTO)
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

PRVA KLASA, NOVI KONKURS OTVOREN DO KRAJA APRILA

OBUKA CIVILA KOJI ŽELE DA BUDU PODOFICIRI TRAJE DEVET MESECI: Evo kako ona izgleda i šta sledi posle toga (FOTO)

Oni koji uspešno savladaju i taj modul biće promovisani u čin vodnika i stupiće u stroj starešina Vojske Srbije

Objavljeno:

U centrima Komande za obuku u toku je realizacija specijalističke obuke kandidata iz građanstva koji se osposobljavaju za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira Vojske Srbije.

GAĐANJE IZ SNAJPERSKE PUŠKE
GAĐANJE IZ SNAJPERSKE PUŠKEfoto: Ministarstvo odbrane

Kandidati su slušaoci prve klase Kursa za podoficire, koji se, kao novi model osposobljavanja za početne podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije, organizuje od oktobra prošle godine, kroz četiri modula u trajanju od devet meseci.

- Sada je u toku treći modul usavršavanja, tokom kojeg se kandidati osposobljavaju za obavljanje dužnosti u okviru svog roda ili službe. Prethodno su na prva dva modula stekli neophodna osnovna vojnička znanja i sposobnosti za komandovanje grupom, timom i odeljenjem - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane:

UPOZNAVANJE SA KARAKTERISTIKAMA AVIONA
UPOZNAVANJE SA KARAKTERISTIKAMA AVIONAfoto: Ministarstvo odbrane

- U završnoj fazi usavršavanja, kandidati će stažirati u jedinicama Vojske Srbije, u skladu sa radnim mestima za koja su konkurisali, i tada će biti u prilici da se nadu u ulozi komandira i zamenika komandira odeljenja. Oni koji uspešno savladaju i taj modul biće promovisani u čin vodnika i stupiće u stroj starešina Vojske Srbije.

OBUKA U KORIŠĆENJU ARTILJERIJSKOG ORUĐA
OBUKA U KORIŠĆENJU ARTILJERIJSKOG ORUĐAfoto: Ministarstvo odbrane

Mladići i devojke koji žele na ovaj način da postanu podoficiri Vojske Srbije, a imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje ili se nalaze u završnoj godini srednje škole, mogu se za to prijaviti već sada, na konkurs koji je otvoren do kraja meseca.

Bonus video:

04:12

ŠTA JE VOJSKA SRBIJE POKAZALA VEŽBOM VIHOR 2O24? Stručnjaci analiziraju napredak u naoružanju: Jaka vojna struktura je neophodna

(Espreso/Kurir Društvo/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.