METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIO DA LI ĆE BITI SNEGA U APRILU: Visoke temperature do polovine meseca, A ONDA...
Meteorolog Nedeljko Todorović, Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC, Nemanja Nikolić

obratite pažnju

METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIO DA LI ĆE BITI SNEGA U APRILU: Visoke temperature do polovine meseca, A ONDA...

Prošle godine u ovo vreme nas je dočekao beli pokrivač

Objavljeno:

Pred nama je još jedan sunčan i vrući period sa letnjim temperaturama koje će dostizati čak 31. podeok, što je karakterističnije za letnje nego za prolećne mesece.

Do kada će trajati ovakvo vreme proveravala je novinarka Kurir televizije Tamara Stanković u razgovoru s meteorologom Nedeljkom Todorovićem.

- Pa sunčano i toplo vreme ili natprosečno vreme zadržalo bi se narednih još jedno 7-8 dana, znači negde do, hajde da kažemo, 15. aprila. S tim da bi u drugom delu ove sedmice bio blagi pad temperature za 2-3 stepena. U suštini i bez padavina, znači pravo letnje vreme u aprilu - rekao je Todorović.

Zima, Sneg
foto: Nenad Kostić

Prošle godine u ovo vreme nas je dočekao beli pokrivač. Da li možda možemo i ovog proleća očekivati sneg u nižim predelima?

- Pa mala je verotnoća, ali ja bih podsetio da je u prethodne tri godine u aprilu padao sneg, s tim da je 2021. se stvorio snežni pokrivač kao i 2023. godine. Znači u Beogradu ga je prošle godine 5. aprila bilo skoro 20 cm. Ima nagoveštaja da u drugom delu aprila bude zahlađenje, dovoljno da očekujemo sneg u planinskim predelima. Još je neizvesno koliko bi bio taj pad temperature u odnosu na ove tople dane. U svakom slučaju to je samo nagoveštaj promene vremena u smislu pada temperature - zaključio je Todorović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video: PRAVO PROLEĆE TEK STIŽE! Meteorolog Todorović otkrio kakvo nas vreme očekuje narednih dana, a za početak aprila najavio LEPE VESTI

03:36

PRAVO PROLEĆE TEK STIŽE! Meteorolog Todorović otkrio kakvo nas vreme očekuje narednih dana, a za početak aprila najavio LEPE VESTI

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.