VIKTOR, DEČAK LEPTIR, JE KONAČNO BEZ RANA! Najlepši snimak koji ćete danas pogledati (VIDEO)
Viktor Putica, Foto: Printscreen / TViter / Iva bez na

BRAVO, HRABRIŠA

VIKTOR, DEČAK LEPTIR, JE KONAČNO BEZ RANA! Najlepši snimak koji ćete danas pogledati (VIDEO)

Viktorova koža gotovo da više nije u ranama

Objavljeno:

Da postoje trenuci koji pružaju neizmernu sreću možemo da se uverimo tek onda kada posle borbe za zdravlje dođe pobeda. Tu pobedu iskusio je i maleni heroj Viktor Putica i njegovi najbliži nakon neophodnog lečenja u Americi za koje se ujedinila čitava Srbija.

Viktor je dete-leptir, odnosno rođen je sa teškim i retkim oboljenjem zvanim bulozna epidermoliza koja stvara žive rane na koži, čineći tako život mališana nepodnošljivim zbog bolova pri svakom pokretu.

Najnovije informacije koje pristižu pokazuju da je terapija u Americi uspela i da je Viktor sada kao drugo dete!

- Pošto sam vas mesecima zlostavljala molbama za mog kumića Viktora, informišem vas da je posle 3 meseca genske terapije u SAD on DRUGO dete. Beskrajno HVALA svima za svaki SMS, donaciju, podelu. Svako dete treba da dobije medicinsku pomoć, koliko god da košta! Pomozimo deci! - napisala je Viktorova kuma uz slike i snimak koji greju srce.

Isti snimak gde se čuje osmeh ovog divnog mališana podelila je i njegova porodica na mreži X.

- Drugari, podrško naša, Viktor raste i napreduje! Jedina terapija za EB je u SAD i evo, ona RADI! Treba da postane moguća i za drugu decu leptire. Pomozimo sada, Ognjenu, tako je blizu! 1525 na 3030! - napisali su, apelujući da se pomogne još jednom dečaku leptiru.

Kako se može videti, Viktorova koža gotovo da više nije u ranama, a on se radosno kupa u kadici i osmehom pokazuje da je svaki san moguć.

Teška operacija jednjaka bila korak ka nadi

Podsetimo, ovaj hrabri dečak je nakon operacije proširenja jednjaka u Salcburgu, kako bi konačno mogao da jede pasiranu hranu, početkom januara otputovao u SAD na terapiju koja spasava obolele od ove retke bolesti. Viktorovi roditelji su o svemu obaveštavali na društvenim mrežama, zahvalni svakog trenutka na ogromnoj podršci koju su dobili, kako u vidu skupljenih 640.000 evra za terapiju "Vyjuvek", tako i onoj moralnoj.

Kako je neposredno nakon operacije jednjaka, potvrdila za "Blic" Viktorova majka Milena, njihova jedina nada za olakšanje Viktorovih muka bila je u terapiji u Americi.

"Neizmerno smo srećni!"

Nakon što je skupljen potreban novac, porodica se zahvalila na ogromnoj podršci, i materijalnoj i moralnoj, da njihov sin otputuje u Ameriku i primi terapiju koja je za njih očigledno bila životna prilika.

- Drugari, mi Putice spakovali smo kofere, za 2 dana nebo pod krila i odosmo po terapiju. Želim vam svaku sreću i javljam se preko bare! Ne zaboravite na moju drugaricu Nađu, 1519 na 3030! - napisali su tada, uz apel da se uputi pomoć i za malenu Nađu Marković, kojoj je dijagnostikovano isto retko genetsko oboljenje, a za koju se takođe skuplja potreban novac.

Bonus video:

03:35

MUCANJE JE IZLEČIVO! Logoped objasnio kako funkcioniše terapija i koliko vremena je potrebno da se govor vrati u normalu

(Espreso / Blic / Vanja Zelenović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.