"AKO JE NEKO KRIV NEKA ODGOVARA, ALI SADA JE SAMO VAŽNO DA SE DETE NAĐE": Meštanin Banjskog polja uputio moćne reči
Potraga za malenom Dankom, Foto: MONDO/PRINTSCREEN/FACEBOOK

meštani ne odustaju

"AKO JE NEKO KRIV NEKA ODGOVARA, ALI SADA JE SAMO VAŽNO DA SE DETE NAĐE": Meštanin Banjskog polja uputio moćne reči

Ono na čemu policija može još da zahvali meštanima, jeste što najčešće odbijaju da novinarima daju bilo kakve informacije

Objavljeno:

Ono što je obeležilo četvorodnevnu potragu za malom Dankom Ilić (2) u Boru je gostoprimljivost domaćina i, pre svega, spremnost da na svaki način pomognu. Banjsko polje "okupirali" su novinari, ali i razne policijske i civilne ekipe angažovane u akcijama spasavanja.

Ono na čemu policija može još da zahvali meštanima, jeste što najčešće odbijaju da novinarima daju bilo kakve informacije koje mogu da pometu rad nadležnih službi.

Potraga za Dankom Ilić
Potraga za Dankom Ilićfoto: MUP

Senka sumnje obuzela je sve u naselju i teorija je mnogo, ali "šta bi bilo da je bilo priče" neće pomoći da se mala Danka nađe.

- Istina će izaći na videlo, to se ne može sakriti. Ako je neko kriv, neka odgovara. Ali sada je važno samo da se dete nađe. Mi smo odmah krenuli, pretraživali smo šume, ali, sve je to daleko da bi jedno dete od dve godine zabasalo čak tamo. Eto, sad čiste ovo, sto godina se to tu gomila - rekao je meštanin Banjskog Polja.

Podsećamo, Danka Ilić (2) je nestala u utorak u 13. 45 u trenutku kada je njena majka drugom detetu davala vodu.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosu vezanu u rep. Nakon Dankinog nestanka u Srbiji se po prvi put oglasio Abber Alert pod nazivom "Pronađi me".

Za devojčicom su 27 sati tragali pripadnici žandarmerije, policije, vatrogasci, spacioci GSS, kao i mnogobrojni meštani. Nakon 27 sati MUP je obustavio pretragu terena u Banjskom Polju.

Bonus video:

05:52

OVO MI IZGLEDA KAO JEDINA ŠANSA ZA MALU DANKU! Igor Jurić za Kurir o jezivim detaljima nestanka: POMENUO PRVE OSUMNJIČENE

(Espreso / Telegraf / Mateja Beljan / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.