NENAD PERIŠ SE EMOTIVNOM PORUKOM OBRATIO RODITELJIMA NESTALE DANKE: Dao im je jedan ključni savet
Nenad Periš, Foto: Nemanja Nikolić

potresno

NENAD PERIŠ SE EMOTIVNOM PORUKOM OBRATIO RODITELJIMA NESTALE DANKE: Dao im je jedan ključni savet

Povodom nestanka male Danke snažnu poruku podrške roditeljima poslao je i Nenad Periš

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su posle 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Povodom nestanka male Danke snažnu poruku podrške roditeljima poslao je i Nenad Periš, otac nestalog i tragično nastradalog Mateje Periša, obratio se roditeljima devojčice.

Nenad Periš
Nenad Perišfoto: Printscreen

- Znam koliko im je u ovim trenucima teško. Prošao sam to, dani iščekivanja su najteži... Dankinim roditeljima želim da poručim "vera nikada ne posustaje". Zato se molim Bogu da im da snage i da ne gube nadu. S roditeljima, porodicom iskreno se molim da nam svima da snage da dočekamo srećan kraj - kaže Periš.

On je za televiziju Nova opisao kako se osećao za vreme višemesečne potrage za sinom i čekanje na pouzdanu informaciju.

- Velika je to muka, šta reći. Možemo da pretpostavimo kako to izgleda, ali verujte u tim trenucima kada se to dogodi mi nismo spremni da delujemo na tu situaciju, Sve su sve oči uprte u nas, od naše reakcije zavisi kao će reagovati i svi ostali, naša deca, porodice i prijatelji.

- Ta nedoumica, to iščekivanje i nemogućnost da svom detetu pomognete za šta ste zapravo tu na zemlji i što je vaša obaveza, što vas dovodi do stanja da gubite razum i gubite osećaj šta trebate da uradite - poručio je.

Ne znate šta da radite, kad ste roditelj koji treba pomoći svom detetu a ne možete. Želim još jednom da uputim reči podrške roditeljima nestale Danke, da ne gube nadu. Svako drugačije razmišlja, ali moja vera u Boga i u istinu držala me je na tom putu, kako bih mogao da funkcionišem, jer bitno je da možete da funkcionišete kako biste pomogli i policiji i svima koji učestvuju u potrazi.

Nestala Danka
Nestala Dankafoto: MUP Srbije, Privatna arhiva

Prisebnost je bitna, ja sam je tražio i nalazio u toj mojoj istini koju zovem vera u Boga. Nije lako, ali ima puta, čovek je spreman čak i na takve situacije, rekao je na kraju Periš vidno potresen i sa suzama u očima.

Bonus video:

00:22

VELIKI BROJ POLICAJACA TRAŽI MALU DANKU! Potraga ušla u 19. sat

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.