U SUBOTU I DO 22 STEPENA, A ONDA U NEDELJU PREOKRET: RHMZ izdao vremensku prognozu za vikend, biće svega
Lepo vreme, Foto: Emilija Jovanović

vreme u srbiji

U SUBOTU I DO 22 STEPENA, A ONDA U NEDELJU PREOKRET: RHMZ izdao vremensku prognozu za vikend, biće svega

U subotu idemo do 22 stepena, u nedelju zahlađenje sa pljuskovima, grmljavinom, a na planinama i snegom

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije vreme, duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije i u planinskim predelima sredinom dana povremeno i jak, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Najniža temperatura biće od minus tri, najviša do 19 stepeni, a tokom večeri postepeno naoblačenje sa severozapada, a slaba kiša tokom noći očekuje se mestimično u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji. U Beogradu tokom dana pretežno sunčano i toplije vreme uz slab do umeren severozapadni vetar, s temperaturama od nula do 18 stepeni.

Od sutra toplije, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je posebnu najavu vremenskih prilika do kraja vikenda, jer, kako se čini, biće svega – od vrućine do ledene kiše.

U petak i subotu, 22. i 23. marta, mestimično se očekuju samo još slabi prizemni mrazevi, a dnevna temperatura će biti u dalјem porastu. Najtopliji dan će biti subota (23.03.) kada se očekuju maksimalne vrednosti od 20 do 22 °C. Promena vremena i zahlađenje uslediće u nedelјu (24.03.) s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom uz pojačanje severozapadnog vetra. Na planinama prelazak kiše u sneg, najavio je RHMZ.

Najave RHMZ
Najave RHMZfoto: Printscreen/hidmet.gov.rs

Prema operativnom biltenu RHMZ, u petak jutro mestimično slab prizemni mraz. U toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i sa retkom pojavom kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska, uglavnom na severu i zapadu Srbije i u planinskim predelima. Vetar slab do umeren, iz različitih smerova. Najniža temperatura od 0 do 7 °C, a najviša od 16 do 19 °C.

U subotu ujutro još ponegde slab prizemni mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 8 °C, a najviša od 18 do 22 °C. Uveče i tokom noći na severu i zapadu postepeno naoblačenje, koje će lokalno usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak.

U nedelju promenljivo oblačno, nestabilno i hladnije sa pojačanim severozapadnim vetrom. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom će se intenzivirati od sredine dana u zapadnim, jugozapadnim i centralnim delovima Srbije sa tendencijom premeštanja padavinske zone ka istoku i jugoistoku uveče i tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Najniža temperatura od 3 do 11 °C, a najviša od 12 °C na zapadu i severozapadu Srbije do 20 °C na jugoistoku zemlje, navodi RHMZ.

Pogledajte prognozu za naredne dane u Srbiji:

1 / 6 Foto: Printscreen/hidmet.gov.rs

Bonus video:

03:36

PRAVO PROLEĆE TEK STIŽE! Meteorolog Todorović otkrio kakvo nas vreme očekuje narednih dana, a za početak aprila najavio LEPE VESTI

(Espreso / Nova / Prenela: J.N. )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.