"MOLIM TI SE, GOSPODE, I ZA ONE KOJE SAM...": Molitva za neprijatelje koju svaki vernik treba da zna
Molitva/Ilustracija, Foto: Profimedia

molitva

"MOLIM TI SE, GOSPODE, I ZA ONE KOJE SAM...": Molitva za neprijatelje koju svaki vernik treba da zna

Molitva za neprijatelje koju vernici treba da znaju

Objavljeno:

Molitva za neprijatelje glasi ovako:

Gospode Isuse Hriste, Bože naš, primi od mene nedostojnog sluge Tvoga molitvu za neprijatelje moje i naše, i oprosti nam sve grehe naše, budi milostiv svim neprijateljima našim koji nas mrze, ili vređaju, ili proganjaju, ili muče, i nemoj im suditi kako zaslužuju, nego po velikoj milosti Tvojoj obrati ih sve: neverne pravoverju i pobožnosti, a verne da se uklone od zla i čine dobro – kako ne bi niko od njih poginuo, zbog nas, nedostojnih slugu Tvojih.

Gospode Milostivi, molim Ti se osobito za one koji su me bilo čime uvredili ili ožalostili, ili mi bilo kakvo zlo učinili: ne kažnjavaj ih radi mene grešnoga, nego izlij na njih bogatu blagost Tvoju.

Molitva
Molitvafoto: Printscreen/Youtube/Pravoslavlje

Molim ti se, Gospode, i za one koje sam ja grešni izazvao ili naveo na greh neprijateljstva, i oprosti i njima i meni. Seti se Gospode, da smo svi mi ljudi, i da kao ljudi grešimo prema Tebi i jedni prema drugima; no Ti, Bože naš, kao Tvorac i Otac naš, milostivo nam oprosti i pomiluj.

Gospode Čovekoljubivi, Bože Spasitelju naš, oprosti nam grehe naše i međusobna neprijateljstva; iščupaj, Gospode, iz srdaca naših svako međusobno nezadovoljstvo, samoljubivu zlobu i zlopamtljivost, i sve što može sprečavati ljubav i umanjiti bratoljublje. Jer si Ti Bog milosti i čovekoljublja, i zapovedio si da praštamo i neprijateljima svojim, i da Ti se molimo za one koji nas mrze i gone. Tebi, Jedini Čovekoljupče, slava i hvala za sve i sva u sve vekove. Amin!

Bonus video:

05:18

ČUDOTVORNA IKONA BOGORODICE TROJERUČICE U VAZNESENJSKOJ CRKVI: Vernici širom Srbije dolaze da se poklone ikoni sa Hilandara

(Espreso/hramsvetogsave.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.