ZAŠTO RUSI DOĐOŠI NISU DRUŽELJUBIVI SA SRBIMA: Lepotica objasnila sve, ne biste poverovali šta je RAZLOG!
Ruskinja, Foto: Printscreen/Tik Tok/aljona.strankinja

OD POČETKA RATA VELIKI BROJ RUSA DOŠAO U SRBIJU

ZAŠTO RUSI DOĐOŠI NISU DRUŽELJUBIVI SA SRBIMA: Lepotica objasnila sve, ne biste poverovali šta je RAZLOG!

Od početka rata u Ukrajini veliki broj Rusa je došao u Srbiju

Objavljeno:

Od početka rata u Ukrajini veliki broj Rusa je došao u Srbiju što svakodnevno možemo primetiti na ulicama, u parkićima, prodavnicama, kao i u zgradama gde su nam Rusi postali komšije.

Uprkos tome što Rusi i Srbi vekovima važe za bratski narod, mnogi sugrađani su prethodnih meseci komentarisali da su se iznenadili koliko su Rusi zapravo nepristupačni. Međutim, simpatična Ruskinja Aljona objasnila je ukratko na Tik Toku zašto su, prema njenom mišljenju, Rusi tako zatvoreni i nezainteresovani za kontakt sa Srbima.

- Ne mogu da govorim u ime svih Rusa, ali mogu da kažem zašto je tako iz mog ugla gledanja. Kao prvo - stres. Većina Rusa se nedavno preselila u Srbiju. Selidba nije turističko putovanje. Treba da napraviš dokumenta, da shvatiš kako sve funkcioniše, a istovremeno treba da radiš. Verujte mi to je veliki stres, i za komunikaciju ostaje malo snage. Drugo - jezik. Možda ljudi ne znaju dobro engleski, a ne znaju ni srpski. Možda bi želeli da razgovaraju sa vama, ali ponekad stvarno ne mogu - priča ova Ruskinja koja živi u Beogradu i, kako kaže, uči srpski.

Neki od Rusa koji su došli imaju prijatelje Ruse, pa se onda po inerciji druže sa njima.

- Mi, takođe, nemamo "small talk" kulturu (kulturu ćaskanja). Ne pitamo jedni druge u Rusiji: "Kako si?" tek tako. Kada to pitamo, mi želimo da imamo veliki razgovor i zbog toga možete da mislite da smo mi zatvoreni. A za upoznavanje je potreban i razlog - na primer neki događaj, zajednički porijatelji ili nešto slično - objašnjava Aljona i dodaje:

- Molim vas, nemojte da se uvredite. Mi se adaptiramo u novoj zemlji. Trudimo se da ovde izgradimo novi život. Nismo protiv komunukacije, samo nam je potrebno vreme.

Bonus video:

03:29

PUTIN PRIPREMIO LUKAVU STRATEGIJU ZA IZBORE! Kljajić tvrdi: Dozvolio samo ludacima da se kandiduju, a OVIM JE OSIGURAO POBEDU

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.