OGRANIČEN BROJ ĐAKA PO ODELJENJU, ALI I TELEFONSKA LINIJA ZA RODITELJE: Kada kreće upis prvaka?
Škola / Ilustracija, Foto: Beta/Branislav Božić

Osnovci

OGRANIČEN BROJ ĐAKA PO ODELJENJU, ALI I TELEFONSKA LINIJA ZA RODITELJE: Kada kreće upis prvaka?

Rezultati testiranja realna slika spremnosti i da zbog svojih očekivanja na decu ne vrše pritisak

Objavljeno:

Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić poručio je juče roditeljima budućih đaka prvaka, povodom početka upisa u osnovne škole 1. aprila, da su rezultati testiranja realna slika spremnosti i da zbog svojih očekivanja na decu ne vrše pritisak.

Upis đaka prvaka
Upis đaka prvaka foto: Zorana Jevtić

Naglasio je da proveru intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti u školama proveravaju psiholozi i pedagozi koji su prošli posebnu obuku i da se 25. marta otvara telefonska linija za roditelje koji imaju dodatna pitanja.

Kako je objasnio, posebna komisija se bavi decom koja žele ranije da krenu u školu, kao i onima kojima je potrebno odložiti upis.

Pašić je naglasio da u školama ima mesta za sve buduće đake, a da je maksimalan broj učenika u odeljenju ograničen na 28.

Podsetimo, na osnovu prošlogodišnjih izmena zakona iz oblasti obrazovanja, novi zakonski član koji predviđa smanjivanje broja učenika u odeljenju na maksimalno 28 počeće da se primenjuje ne od 1. septembra školske 2024/25. godine.

Bonus video:

02:03

26 DECE OD 27 UKAZUJE DA SE PLAŠE TE NASILNICE Igor Novaković: Radili su joj sociometriski test, ŠKOLA NIJE PREDUZELA MERE

(Espreso/Kurir/Politika/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.