SNEG U MARTU STIŽE U SRBIJU: Danas kiša, a evo šta nas tek čeka - vreme će biti za totalnu nevericu
Foto: Beta Dragan Gojić

RHMZ NAJAVIO

SNEG U MARTU STIŽE U SRBIJU: Danas kiša, a evo šta nas tek čeka - vreme će biti za totalnu nevericu

Od sutra hladnije

Objavljeno:

U toku popodneva na području Srbije možemo očekivati kišu i pljuskove sa grmljavinom.

U toku noći najviše kiše biće na području od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije, južnih delova Beograda i Velikog Pomoravlja do istočne Srbije.

Prosečno se očekuje od 10 do 20 mm padavina, lokalno i više.

Od sutra hladnije

Sutra će biti hladnije sa kišom, na planinama sneg. Za vikend toplije uz košavu, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Кrajini očekuje se oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima.

U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom.

Na planinama sneg. Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 7 °S, a najviša od 8 °S na severu i zapadu Srbije do 15 °S u južnim krajevima.

U petak pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje.

U subotu u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama. Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Jugoistočni vetar u pojačanju.

U nedelju umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji (maksimalna temperatura oko 20 °S), a najsvežije u Timočkoj Кrajini (od 12 do 14 °S).

Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave.

Bonus video

00:43

NEVREME U RAŠKOJ OBLASTI

(Espreso/24sedam/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.