ŽENA NIJE HTELA DA SPAVA S NJIM, ON TUŽIO FIRMU I DOBIO: Slučaj Srbina deluje NEVEROVATNO ali skroz ima smisla!
Par u krevetu, Foto: Profimedia

da, i to je moguće

ŽENA NIJE HTELA DA SPAVA S NJIM, ON TUŽIO FIRMU I DOBIO: Slučaj Srbina deluje NEVEROVATNO ali skroz ima smisla!

Zaposleni znaju da budu vrlo kreativni kada su povrede na radu u pitanju, tvrde stručnjaci

Objavljeno:

Jedan muškarac naplatio je odštetu od firme, jer je dobio je ekcem zbog kontakta sa opasnim materijama, zbog kojeg žena više nije želela da spava sa njim.

- To je bio interesantan slučaj kada je došao jedan pacijent, zaposlenik koji je imao probleme sa ekcemom. Kod njega se utvrdilo da ima alergijsku reakciju na materije s kojima je dolazio kontakt na radnom mestu. Utvrđeno je profesionalno oboljenje i njegov advokat je pokrenuo proces za nadoknadu štete koji ima taj zaposleni - kaže profesor medicinskog fakulteta i stručnjak za medicinu rada Petar Bulat.

 Petar Bulat
Petar Bulatfoto: Printscreen/TV Prva

"Advokat je bio vrlo inovativan, iznenađen sam"

Profesor ističe i da je advokat bio vrlo inovativan.

- Razne stvari je on tamo tražio da se nadoknade. Dobit, izgubljena dobit i tako dalje. Onda se setio i za problem narušenih sek*ualnih odnosa jer, prema navodima tog radnika, supruga mu nije dozvoljavala da je dotakne takvim rukama. To je narušilo njihov sek*ualni život - rekao je profesor Bulat i dodao da ga ovaj slučaj nije začudio:

- Ako ljudski gledamo, to je sve normalno. Ali bio sam prijatno iznenađen inventivnošću advokata koji je to smislio - rekao je profesor gostujući na Prva TV.

"Obaveza advokata je da zastupamo sve one koji nam se obrate, osim..."

Advokat Vojin Šaljić ističe da je ovo veoma zanimljiv slučaj i otkriva da li bi on zastupao ovakvog klijenta

- Zašto da ne? Naša profesionalna obaveza je da zastupamo sve one koje nam se obrate, osim u onim slučajevima koji nam kodeks i zakon nalažu da moramo da odbijemo. To je naša dužnost - kaže advokat Šaljić.

Vojin Šaljić
Vojin Šaljićfoto: Printscreen/TV Prva

Kako advokat kaže, zaposleni znaju da budu vrlo kreativni kada su povrede na radu u pitanju.

- Prvo treba utvrditi postoji li zapravo odgovornost poslodavca. Dakle, ako procenimo da zaista postoji odgovornost poslodavca, onda možemo da se upustimo u tu inovativnost i kreativnost da to podignemo na jedan viši nivo. Dakle, nije dovoljno biti kreativan i inovativan - rekao je advokat za TV Prva.

Šta se tretira kao povreda na radu?

- Poslodavac mora da popuni izveštaj i prijavi povredu na radu u roku od 48h. I lekar mora da popuni jednu posebnu stranicu, a da bi sve bilo povreda na radu u punom zakonskom smislu, mora i komisija Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja to da potvrdi. I tek tada to postoje povreda na radu, koja se onda beneficirano kompenzuje i isplaćuje se sto odsto plate - kaže profesor Bulat za Prva TV.

Bonus video:

05:39

POSLODAVAC KOJI JE PRISILIO PORODILJU DA PLAĆA DOPRINOSE NEĆE BITI KRIVIČNO GONJEN! Snežana 4 godine proživljavala pravu dramu

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.