Ako ne vakcinišemo decu do jeseni, ČEKAJU NAS JAKO VELIKI PROBLEMI! Stručnjaci izdali ozbiljno upozorenje!
Foto: Shutterstock

KRITIČNO

Ako ne vakcinišemo decu do jeseni, ČEKAJU NAS JAKO VELIKI PROBLEMI! Stručnjaci izdali ozbiljno upozorenje!

Stručnjaci upozoravaju da je stanje alarmantno i da je poslednji trenutak da počnemo da vakcinišemo decu
Objavljeno:

- Autizam je genetski predodređena stvar, mada ne možemo da kažemo šta ga izaziva, možemo da tvrdimo da ga MMR ne izaziva. To je vakcina protiv malih boginja, zauški i rubeola i kod nas se primenjuje od 1994, imamo 22 vakcinisane generacije. Poslednjih nekoliko godina u Srbiji se stvara ambijent protiv vakcinisanja, nastao na strahu koji nije racionalan, koji su preko medija plasirali nestručni ljudi. Ja kažem kao epidemiolog da moramo da imamo 95 odsto vakcinisanosti, da ne bi bilo epidemije. Neželjeni efekti vakcinje se prate, tokom 20 godina koliko radim ovde nije bilo nijednog smrtnog ishoda, zabeležen je samo jedan neželjen, sa trajnim posledicama. Veća je verovatnoća da će vam se dogoditi nešto kada izađete na ulicu.

foto: Shutterstock

Bebama preti i veliki kašalj

Pojava velikog kašlja i danas postoji, ali ne u obliku epidemije, međutim ukoliko bismo prestali sa vakcinacijom protiv ove bolesti moglo bi da dođe do smrtnih ishoda kod beba.

TITO PLANSKI STRELJAO 35.000 LJUDI!? Procureli JEZIVI dokumenti o stradanjima u Srbiji! (FOTO)

- Veliki kašalj nije ozbiljna bolest kod starije dece, a zaštita od vakcine traje od pet do 10 godina. Opasno je što sasvim mala deca dobijaju forme kašlja gde se zacenjuju i mogu da umru - upozorava Predrag Kon.

(Espreso.co.rs/Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.