KRAVA MILICA JE MEZIMICA PORODICE ĆURDIĆ, NE KRIJU KOLIKO JE OBOŽAVAJU: Zbog jednog je više nego POSEBNA (FOTO)
Krava Milica, Foto: RINA

PRELEPO

KRAVA MILICA JE MEZIMICA PORODICE ĆURDIĆ, NE KRIJU KOLIKO JE OBOŽAVAJU: Zbog jednog je više nego POSEBNA (FOTO)

Ne možemo da krijemo, ona nam jeste mezimica, rekla je domaćica Radosava Ćurdić

Objavljeno:

Rađanje teleta na farmi velika je radost za poljoprivrednika, jer znači povećanje stoke, priliku za daljnji razvoj i dobar profit u budućnosti, ali samo dva do četiri odsto krava rađa blizance.

Blizanački graviditet težak je test za životinju, međutim u štali porodice Ćurdić na obroncima Murtenice, jedna krava bez ikakvih problema, svake druge godine na svet donese po dva zdrava teleta.

- U štali porodiće Ćurdić u novovaroškom selu Negbina četiri mlečne krave, ovih dana očekuje se da se otele tri, dok četvrta, mezimica Milica, taj posao je nedavno obavila i na svet donela dva zdrava ženska teleta, a ovom berićetu su se domaćini i te kako nadali.

Po stomaku ja poznajem, ako je širi ja znam da su bliznad, ako je uži i ide prema glavi jedno je tele. Ali, Milica nas je već nekoliko puta iznenadila, pa sada i od nje očekujemo berićet. Ne možemo da krijemo, ona nam jeste mezimica, kaže za RINU domaćica Radosava Ćurdić.

Radosava Ćurdić
Radosava Ćurdićfoto: RINA

Krava Milica je takođe rođena u istoj štali u kojoj danas na svet donosi mlade, a domaćini su je ostavili jer su, kako kažu prepoznali, da će u svakom smislu biti berićetna.

- Prepoznamo koja je krava berićetna, po vratu i po damarima na stomaku to se gleda, tada je krava mlečna. Ona daje od 25 do 32 litre mleka dnevno”, kazao je Dragomir Ćurdić.

Dragomir Ćurdić
Dragomir Ćurdićfoto: RINA

I upravo zbog njene mlečnosti i plodnosti Milica ima i poseban režim ishrane, česta blizanačka teljenja kako kažu domaćini iscrpljuju, pa će uskoro, kako kažu domaćini, dobiti i svoju naslednicu.

Bonus video:

07:20

EKSKLUZIVNI SNIMCI SA SUVE PLANINE! Sa VOJSKOM smo nosili vodu na pojilo za 800 krava i 200 konja: Zabeležene POTRESNE slike

(Espreso/ RINA/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.