POMOZIMO MARINI DA OSTVARI SVOJ NAJVEĆI SAN - DA PROHODA! Studentkinja iz Zaječara je dobila VELIKU ŠANSU
Marina Nikolić iz Zaječara, Foto: Privatna arhiva

pošalji 1620 na 3030

POMOZIMO MARINI DA OSTVARI SVOJ NAJVEĆI SAN - DA PROHODA! Studentkinja iz Zaječara je dobila VELIKU ŠANSU

Uprkos teškoj dijagnozi, Marina hrabro korača kroz život, uvek je nasmejana i neizmerno srećna zbog podrške koju ima

Objavljeno:
Jovana Nedeljković

"Ovo je za mene jedan veliki korak ka daljem napretku i daću sve od sebe da bude najbolji ishod na kraju, jer veliku nadu i želju imam da ovo bude sto uspešnije, da zapravo prohodam."

Ovim rečima počinje ispovest Marina Nikolić (24) iz Zaječara koja boluje od cerebralne paralize, a koja je dobila VELIKU ŠANSU. Naime, pronašla je kliniku koja joj je pruža priliku i mogućnost da prohoda. U pitanju je klinika na kojoj je moguće izvršiti intezivne tretmane neurorobotikom u trajanju od više meseci koji bi joj pomogli da napravi samostalne korake.

Uprkos teškoj dijagnozi, Marina hrabro korača kroz život, uvek je nasmejana i neizmerno srećna zbog podrške koju ima.

Marina Nikolić
Marina Nikolićfoto: Privatna arhiva

Trenutno je na završoj godini studija pedagogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, živi u domu i uglavnom o sebi brine sama, ali ima punu podršku i pomoć kolega i koleginica, kao i profesora.

Pored svakodnevnih obaveza, Marina mora da radi vežbe sa fizioterapeutom nekoliko puta nedeljno, dok samostalne vežbe obavlja svaki dan.

"Na fakultetu mi je super, sve četiri godine sam na budžetu i zanima me to što učim pa mi ne pada teško. U toku mi je ispitni rok i to usklađujem sa vežbama na koje trenutno idem 3 puta nedeljno", priča ona za Espreso.

Kako kaže, trudi se da tokom celog dana da radi neke vežbe, pored vežbi na koje ide. Uglavnom vozi sobni bicikl, vežba balans, ili neke druge vežbe koje može samostalno da odradi.

"Moja svakodnevnica otpočinje uglavnom sređivanjem za fakultet i doručkom, u menzi studentskog doma u kojem živim. Nakon predavanja ili ispita idem na vežbe gde radim sa fizioterapeutima. Nakon toga, kada se vratim kući odmaram, radim na predispitnim zadacima koje imam za fakultet, učim ili čitam. Slobodno vreme provodim sa porodicom ili prijateljima, na društvenim mrežama i tome slično", kaže.

Marina je neizmerno zahvalna svima koji su je podržali podržali u svemu ovome, pored njenih najbližih.

"To mi daje još veću snagu i motivaciju da idem dalje i da što više ojačam i budem u što boljoj kondiciji do tog trenutka kada bih otpočela terapiju neurorobotikom. Klinika koja može da mi pomogne i za koju prikupljam novac se nalazi u Nisu, suma koja je potrebna za terapije i ostale prateće troškove je 2.318.220 dinara", kaže ona.

Marina Nikolić
Marina Nikolićfoto: Privatna arhiva

Marina od prve godine ide na fizikalne terapije radi poboljšanja zdravstvenog stanja, a tek sa 11 godina prvi put počinje hod na štakama. U februaru 2017. godine izvršena je operacija oba stopala i tetiva nakon čega je usledila rehabilitacija. Marina se kreće uz pomoć štaka dok invalidska kolica koristi zbog dužih i napornijih relacija.

Intenzivni tretmani neurorobotikom iziskuju visoke troškove, te joj je potrebna pomoć dobrih ljudi u vidu donacija.

Marinina najveća želja je da prohoda. Pomozimo joj da joj se ista i ostvari:

Slanjem poruke sa sadržajem 1620 na 3030 (Jednokratna pomoć u iznosu od 200 dinara)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001811473-55

Uplatom na devizni račun: 160-6000001812516-30

IBAN: RS35160600000181251630

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

05:07

ŽIVEO 20 GODINA SA NEPOKRETNOM BAKOM U NEDOVRŠENOJ KUĆI! Šefica Nada ga odvezla kući i ostala nema: Nikada nije tražio pomoć

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.