UMRLA IVANA MATIJEVIĆ KOJA JE DIGLA SRBIJU NA NOGE: Izgubila bitku u 42. godini
Ivana Matijević, Foto: Printscreen/Instagram/Zwonchica

tuga

UMRLA IVANA MATIJEVIĆ KOJA JE DIGLA SRBIJU NA NOGE: Izgubila bitku u 42. godini

Njoj je u novembru 2021. godine dijagnostikovan treći stadijum agresivnog kancera grlića materice, koji nije mogao da se operiše

Objavljeno: 20:40h

Ivana Matijević (42) preminula je posle teške borbe sa kancerom.

Podsetimo, njoj je u novembru 2021. godine dijagnostikovan agresivni kancer grlića materice, III stadijum, inoperabilan.

Tokom dva i po meseca Ivana je primila 34 zračne i 4 hemioterapije, nakon čega se osećala veoma dobro. Kontrolni magnet u junu pokazao je delom poboljšanje, tumor na grliću materice se smanjio, ali i nove promene na limfnim čvorovima i bubrezima, hidronefroza.

Za vrlo kratko vreme, Ivanino stanje se dramatično pogoršava. Konstantni bolovi danju i noću prisutni su bili čak i uz uzimanje vrlo jakih opijata, nesanica, potpuni gubitak apetita, gubitak težine (na 36kg), komplikacije od primarne bolesti i zračenja, tromboza, oticanje nogu, urološka intervencija ugradnje JJ sondi radi zaštite bubrega.

Ubrzo, Ivana je otišla u inostranstvo radi PET/CT dijagnostike koja potvrđuje progresiju bolesti, kancer je metastazirao na 8 limfnih čvorova.

Početkom avgusta 2022. godine Ivana je krenula u novi ciklus lečenja integrativnom terapijom, i to primenom 2 citostatika, imuno leka Keytruda i bioloških infuzija. U decembru, kontrolni PET/CT doneo je veoma ohrabrujuće vesti da se bolest značajno povukla i potvrdu da je terapija uspešna i da je treba nastaviti, za šta je trebalo mnogo novca.

Bonus video:

00:07

Sahrana Nade Perić

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.