"JA ŽIVIM KAO KUČE, NEMAM STRUJU...": Baka Zora je ranije živela BEZ STRUJE I VODE, a onda su se pojavili ONI
Baka Zora, Foto: PRintScreen/ Instagram/ glas_juga •

bravo!

"JA ŽIVIM KAO KUČE, NEMAM STRUJU...": Baka Zora je ranije živela BEZ STRUJE I VODE, a onda su se pojavili ONI

Baka iz Vladičinog Hana sada živi u pristojnim uslovima zahvaljujući pomoći humanitaraca

Objavljeno:

Humanitarka Tamara Misirlić i Marko Nikolić, koji je takođe u Srbiji poznat po humanosti i neverovatnim akcijama kojima je omogućio lečenje ugroženih, sada su se zajedno našli u još jednoj misiji.

Pomogli su sedamdesetosmogodišnjoj baki Zori Stojanović iz Vladičinog Hana, koja živi u bedi, u jednom sobičku.

- Baku smo pronašli u mnogo lošem stanju. Živela je u jednoj sobi bez struje i vode. Jela je danima suv hleb. Sa Tamarom Misirlić smo otišli u market i kupili joj prvo hranu za nekoliko dana. Zatim smo pokrenuli akciju preko mojih društvenih mreža jer me prati preko 233.000 dobrih ljudi. U roku od nekoliko sati sakupili smo dovoljno sredstava da joj namestimo struju vodu i uredimo celu sobu. Kupili smo joj i frižider - govori Marko Nikolić za portal Glas juga.

Ceo prostor u kome baka Zora živi je očišćen i renoviran, i to je postalo normalno mesto život.

Dok se nisu oni pojavili u njenom životu, baka je bila potpuno sama, bez struje, bez vode, bez prozora. Provodila je dane bolesna kao pod kaznom, gladna i sama.

- Kako živim, živim kao stoka, ja živim kao kuče, nemam struju, nemam vodu, ako imam hleba jedem, ako ne, gledam. Zimi ne mogu da živim bez struje, ne znam šta ću, ne znam gde ću, bolesna sam, ne mogu ni da donosim vodu - pričala je ranije kroz suze baka Zora.

"Kad sam došla ja sam htela da padnem u komu"

Skromna baka Zora ne traži mnogo, ali ni to malo nema. Sada sa osmehom na licu govori šta je ova pomoć za nju značila.

- Kad sam došla ja sam htela da padnem u komu kakva je soba bila, a kakva je sad - govori baka Zora i objašnjava da je sada srećna jer ima struju, vodu...

Zahvalila se Tamari što joj je pomogla, ali i Marku i poželela im sve najlepše.

Nikolić skrenuo pažnju podvigom u Nišu

Da podsetimo, Marko Nikolić je izazvao nedavno veliku pažnju kada je svojim podvigom pomogao Maksimu iz Niša i njegovim roditeljima da prikupe sredstva za lek koji će mu spasiti život. To je bio njegov treći humanitarni poduhvat.

U junu prošle godine popeo se na Kilimandžaro da bi pomogao da tri Vranjanke sakupe novac za lečenje, a u avgustu 2018. godine trčao je 1.000 kilometara do Atine za bolesnu jednogodišnju devojčicu iz Aleksinca.

Nakon što je završio ove humane misije Marko Nikolić za sledeću godinu najavljuje novu. Kako je rekao, preći će 2.500 kilometara kopnom i vodom za 30 dana. U novu avanturu kreće 1. septembra. Cilj je isti, pomoć deci kojoj je ona neophodna.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso/Blic/ Glas juga/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.