MIROLJUB DOK JE JAHAO KONJA UGLEDAO FENOMEN NADOMAK UŽICA: U Srbiji do sada snimljen samo 2 puta (VIDEO)
Miroljub, Foto: Printscreen/Youtube/recmediauzice

NEVEROVATNO

MIROLJUB DOK JE JAHAO KONJA UGLEDAO FENOMEN NADOMAK UŽICA: U Srbiji do sada snimljen samo 2 puta (VIDEO)

Uspeo je da je snimi mobilnim telefonom, pa je iz radoznalosti pozvao prijatelja, vrsnog poznavaoca ptica

Objavljeno:

Dok je jahao konja po Vidinom brdu, nadomak Užica, Miroljub Stanojević primetio je neobičnu pticu bele boje...U prvi mah je, kaže, pomislio da je galeb...

- Bilo mi je čudno. Otkud on kod nas usred zime? Gledao sam pažljivo kroz dvogled i po glavi ptice, a i krilima, prepoznao da je reč o orlu. Zanimljivo mi je bilo što je beo, samo je na krilima imao malo crne boje - priča Miroljub, koji je inače na čelu Udruženja za zaštitu životne sredine "Vrelo".

Orao
foto: Printscreen/Youtube/recmediauzice

Uspeo je da je snimi mobilnim telefonom, pa je iz radoznalosti pozvao prijatelja, vrsnog poznavaoca ptica. On mu je rekao da je reč o orlu mišaru, vrlo retkoj ptici u Srbiji, a za koju ni on nije znao da kaže otkud u Užicu.

Zbog svoje bele, upadljive boje, ovim pticama vrlo je kratak vek u prirodi. U Srbiji je snimljen samo dva puta. Teže love plen od ostalih grabljivica i na meti su drugih predatora u lancu ishrane.

Beli "kralj" Vidinog brda, ne leti daleko, u krugu je od jednog kilometra i vrlo je plašljiv, a ako primeti ljude u blizini, krije se, kako ne bi bio primećen.

Meštani se pitaju šta ga je navelo baš da doleti ovde, pa sumnjaju da nije pobegao nekom sokolaru, dok je turistički boravio, ili bio u prolazu, na Zlatiboru ili u Užicu.

Bonus video SPECIJALNI GOST S NEVEROVATNOM PRIČOM: Prvi put igrao balet, uporedo dok ga je gledao! Opisao ovaj fenomen, PA DAO SAVET PLESAČIMA

01:13

SPECIJALNI GOST S NEVEROVATNOM PRIČOM: Prvi put igrao balet, uporedo dok ga je gledao! Opisao ovaj fenomen, PA DAO SAVET PLESAČIMA

(Espreso/Informer/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.