DANAS U SRBIJI 22 STEPENA, ALI OGLASIO SE RHMZ: Čeka nas opasan pad temperature, a evo kada tačno dolazi
Foto: Beta / Dragan Gojić

BIĆE PROMENLJIVO

DANAS U SRBIJI 22 STEPENA, ALI OGLASIO SE RHMZ: Čeka nas opasan pad temperature, a evo kada tačno dolazi

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme za ovaj period godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Samo ponegde umereno oblačno. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji i na planinama povremeno i jak. Najniža temperatura od minus tri do sedam, najviša dnevna od 16 do 22.

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, uz malu ili umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od dva do sedam, najviša dnevna oko 19.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Natprosečno toplo

"U toku cele sedmice natprosečno toplo. Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23 °S. U petak i za vikend vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar.

Od nedelje više oblaka i postepeno niža temperatura. Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelјu, dok će početkom naredne sedmice kiša postati učestalija u većini mesta.

Od utorka zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature će biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °S", najavio je RHMZ.

Bonus video

03:23

PROGNOZA ZA DECEMBAR U HAOSU, nećete znati kada dobro da se obučete! Meteorolog otkrio KOJIH DATUMA nam sledi PAKLENI PREOKRET

(Espreso/Kurir/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.