TOKOM NOĆI JAKI UDARI VETRA, BIĆE I SNEGA, A ONDA DOBAR PREOKRET: RHMZ upravo izdao NAJNOVIJE UPOZORENJE
Zima, Foto: Ana Paunković

spremite se

TOKOM NOĆI JAKI UDARI VETRA, BIĆE I SNEGA, A ONDA DOBAR PREOKRET: RHMZ upravo izdao NAJNOVIJE UPOZORENJE

Susnežica i sneg ponovo se mestimično očekuju uveče i tokom noći

Objavljeno: 20:43h

Republički hidormeteorološki zavod (RHMZ) najavio je da nas do kraja dana očekuje promenljivo i oblačno vreme, a udari severozapadnog vetra počeće da slabe. Susnežica i sneg ponovo se mestimično očekuju uveče i tokom noći, uglavnom u krajevima južno od Save i Dunava.

- Do kraja dana promenljivo oblačno. Udari severozapadnog vetra će početi da slabe. Susnežica i sneg ponovo se mestimično očekuju uveče i tokom noći, uglavnom u krajevima južno od Save i Dunava - navodi se na sajtu RHMZ.

Sneg
Snegfoto: EPA-EFE/JOHAN NILSSON SWEDEN OUT

Proleće, pa tri zimske nedelje

Podsetimo, vremenska prognoza za narednih 5 nedelja jasno ukazuju da je pred nama prolećni, zatim prolećno-zimski period, nakon čega nam slede i 3 zimske nedelje.

- Početak februara više će ličiti na početak proleća sa najvišim dnevnim temperaturama od 10 do 15 stepeni Celzijusa, zatim od 5.2 - 12.2 počinje promena vremena u Evropi, centar anticiklona se premešta prema Velikoj Britaniji i Atlantiku, a zatim ka Islandu i prema Rusiji što će usloviti priliv hladnog arktičkog vazduha u severnu i deo centralne Evrope. Dakle sa početkom druge dekade najkasnije do polovine februara vraća se zima i u naše krajeve temperature ponovo oko nule i sa uslovima za snežne padavine. Preciznije koliko će snega biti i ledenih dana znaćemo u narednim danima sve više, kad modeli počnu da ove promene najavljuju - naveo je meteorolog amater Ivan Ristić.

Od nedelje do početka februara zimsko vreme u Srbiji

Dok se u Španiji postižu toplotni rekordi, kod nas stiže hladniji vazduh sa severa tako da od nedelje, 28. pa do kraja januara vreme će podsećati više na zimsko. Biće pretežno oblačno ponegde se očekuje i provejavanje snega naročito u brdovito planinskim predelima centralne i južne Srbije. Danas najviša temperatura od 5 do 10 stepeni Celzijusa, a u nedelju i početkom naredne sedmice u daljem manjem padu. Otopljenje sa zapada stiže početkom februara kada će maksimumi biti između 10 i 15 stepeni Celzijusa, prognozira Ivan Ristić.

Bonus video:

10:31

LEDENI TALAS ILI OBIČNA ZIMA? Poznati meteorolog o VREMENU PRED NAMA: Očekujte NOVE SNEŽNE PADAVINE!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.