UPRAVO SE OGLASIO RHMZ: Stiglo je novo upozorenje, pripazite se, UPALJEN JE METEO ALARM
Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

POGLEDAJTE!

UPRAVO SE OGLASIO RHMZ: Stiglo je novo upozorenje, pripazite se, UPALJEN JE METEO ALARM

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar

Objavljeno:

Prolazno naoblačenje sa slabom kišom koje će uveče zahvatiti severne, tokom noći brzo će se premeštati i preko ostalih krajeva naše zemlje ka jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na planinama će padati sneg.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Lokalno se očekuje pojava poledice.

U drugom delu noći u Vojvodini razvedravanje.

Upaljen meteo alarm

Juče je u Bačkoj, Banatu i istočnoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm zbog jakog vetra, dok je u jugozapadnoj Srbiji upaljeno žuto upozorenje zbog snega/leda.

Prognoza
foto: PRINTSCREEN/RHMZ

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

U subotu ujutru na severu Srbije razvedravanje, a u centralnim, istočnim i južnim predelima oblačno sa slabom kišom, susnežicom i snegom pre podne. Padavine prestaju popodne, ali će ih ponovo biti u noći ka nedelji. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni, u Timočkoj Krajini vrlo jak. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 4°C, a maksimalna od 5°C do 9°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 4°C.

U nedelju hladnije, na severu Srbije suvo i promenljivo oblačno, a u ostalim predelima oblačno sa susnežicom i snegom povremeno. Maksimalne dnevne temperature u rasponu od 3°C do 7°C.

Prvih nekoliko dana iduće sedmice suvo, ujutru mraz i ponegde magla, a tokom dana sunčani periodi i dnevna temperatura u postepenom porastu.

Bonus video

00:18

U Vranju je nešto posle 19 sati počeo da pada jak sneg

(Espreso/kurir/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.