KATARINA DANAS SLAVI DVA ROĐENDANA: Šaka joj je bila otkinuta, ovako su je srpski lekari spasli!
Foto: print screen facebook / Katarina Geber

bravo!

KATARINA DANAS SLAVI DVA ROĐENDANA: Šaka joj je bila otkinuta, ovako su je srpski lekari spasli!

U KCS kažu da su već decenijama jedini referentni centar u Srbiji za tu vrstu hirurgije, a da su replantacije "vrh" mikrohirurgije.
Objavljeno: 16:17h

Ivona ima 8 godina i bori se sa DVE TEŠKE BOLESTI! Sada joj je potrebna vaša pomoć! (FOTO)

U Klinici za ortopedsku hirurgiju i mikrohirurgiju Kliničkog centra Srbije kažu da su povrede šake i gornjih ekstremiteta među najčešćim povredama, godišnje imaju više desetina takvih slučajeva. Tim ove klinike nedavno je u Urgentnom centru uradio jednu takvu intervenciju i sačuvao šaku Katarini Geber.

Dvadesetsedmogodišnja Katarina u štampariji radi osam godina. Voli svoj posao i jedva čeka da mu se vrati. Ipak, oporavak posle teške povrede - mašina u štampariji odsekla joj je šaku, biće dug. Katarina Geber ispričala je da radi na mašini koja seče novine. U pitanju je bio trenutak nepažnje.

- Dotrčali su kolege i koleginice sa susedne mašine, sreća da nije bila gužva u toj drugoj smeni, da je već šaka bila u ledu posle pet minuta, vezali su mi kaiš da ne iskrvarim, i hitna pomoć je došla ubrzo, i operacija je bila ubrzo. Operacija je dobro prošla, ja sam dobro, osećam svih pet prstiju, radim vežbe, i nadam se da ću uskoro kući - kaže Katarina.

Iako je Katarina zadobila veoma tešku povredu, i lekari i ona su optimisti, jer prvi postoperativni dani pokazuju da će šaka najverovatnije u potpunosti obnoviti funkciju. Katarina kaže da sada slavi dva rođendana.

Prof. dr Čedomir Vučetić iz Klinike za ortopediju i mikrohirurgiju KCS kaže da su pet sati bili u sali.

foto: Print Screen Youtube
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.