U OVOM MESECU MOŽETE DA SPOJITE ODMOR OD ČAK 12 DANA: Ovo je kompletan spisak svih neradnih dana u 2024. godini
Foto: MA8 / Alamy / Alamy / Profimedia

kalendar

U OVOM MESECU MOŽETE DA SPOJITE ODMOR OD ČAK 12 DANA: Ovo je kompletan spisak svih neradnih dana u 2024. godini

Posle ovog mini odmora sredinom februara, sledi i prolećni raspust, koji uključuje uskršnje i prvomajske praznike, a koji počinje u ponedeljak, 29. aprila i završava se u ponedeljak, 6. maja 2024. godine

Objavljeno: 07:17h

Đaci iz centralne Srbije danas su se posle zimskog raspusta vratili u školske klupe, u Vojvodini još prošlog ponedeljka. Prvi sledeći raspust imaće već za oko tri nedelje - četvorodnevni mini-odmor za Dan državnosti Srbije - Sretenje.

Učenici u Srbiji, tako, neće ići u školu od četvrtka, 15. februara, a u klupe se vraćaju u ponedeljak, 19. februara, tako da kada se ta dva neradna dana spoje sa vikendom, imaju puna četiri dana da ponovo odmaraju ili otputuju.

Posle ovog mini odmora sredinom februara, sledi i prolećni raspust, koji uključuje uskršnje i prvomajske praznike, a koji počinje u ponedeljak, 29. aprila i završava se u ponedeljak, 6. maja 2024. godine.

Međutim, računajući i dane vikenda pre početka raspusta, đaci neće ići u školu već od subote 27. aprila, a kako se u klupe se vraćaju u utorak, 7. maja, to znači da će imati punih 10 dana odmora.

Kalendar, April
foto: Profimedia

Što se tiče neradnih dana za zaposlene nakon četiri neradna dana u januaru, u februaru nas čekaju još dva odnosno 15. i 16 februar, četvrtak i petak, koji će mnogi iskoristiti da spoje sa vikendom i da dobiju novi mini-odmor

Međutim, najviše neradnih dana nas čeka u maju i to već od prvog maja odnosno Praznika rada koji pada u sredu i drugog maja odnosno četvrtka. Već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedelje odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedeljak. Ako vam je ostalo godišnjeg odmora možete da uzmete samo četiri radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi.

Neradni dani do kraja 2024. godine

15. februar - Sretenje, Dan državnosti, ČETVRTAK

16. februar - Sretenje, Dan državnosti, PETAK

1. maj - Praznik rada, SREDA

2. maj - Praznik rada, ČETVRTAK

3. maj - Veliki petak, PETAK

Putovanje, Putovanja, Turisti, Turizam, Aerodrom, Autobus, Ljudi, Odmor, Avion, Avioni
foto: Profimedia

5. maj - Vaskrs, NEDELJA

6. maj - Vaskršnji ponedeljak, PONEDELJAK

11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu, PONEDELJAK

Nakon majskog odmora neradni dan zaposlene čeka tek u novembru i to 11. novembra koji pada u ponedeljak kada obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Bonus video:

02:16

KAKO PREŽIVETI JANUAR? Dve Nove godine, Božić, slave, zimski raspust, odmor, KAKO ISPRATITI SVE? Gavrilović: Banke su NUŽNO ZLO

(Espreso/Kurir/Aleksandra Kocić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.