OVDE ĆE BITI JEDINI "SKYWALK" U SRBIJI: Pogledajte NEVEROVATNE fotke sa VRHA Kablara, radovi u PUNOM JEKU! (FOTO)
Kablar, Foto: RINA

STAKLENI VIDIKOVAC

OVDE ĆE BITI JEDINI "SKYWALK" U SRBIJI: Pogledajte NEVEROVATNE fotke sa VRHA Kablara, radovi u PUNOM JEKU! (FOTO)

Sa vrha Kablara pruža se fenomenalan pogled na meandre Zapadne Morave

Objavljeno: 15:58h

Radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru oko kog se digla velika polemika u Srbiji i koji su pojedini ekolozi pokušali da zabrane, uprkos niskim temperaturama i svim opstrukcijama u punom su jeku.

Oko 90 odsto grubih radova je završeno, a na postojeće temelje uskoro sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje se da počne montaža elemenata koji podrazumevaju drvene i kamene obloge, zaštitne ograde i staklene elemente.

- Mi često dolazimo i obilazimo gradilište. Oko srca nam je milina jer vidimo da se u naš kraj ulaže i da će turizam sada i ovde da se razvija. Mnogi su se bunuli govoreći kako će izgradnjom vidikovca da se uništi priroda. Verujte, to su budalaštine bile. Vidikovac zazima površine oko 60 kvadratnih metara i ništa nije uništeno. Evo sve se vidi, kažu za RINU meštani podkablarskih sela.

1 / 4 Foto: RINA

Stakleni vidikovac na Kablaru biće jedini sa skywalk konceptom u Srbiji i već ima tendenciju da bude prava turistička atrakcija u zapadnom delu zemlje.

Sa vrha Kablara pruža se fenomenalan pogled na meandre Zapadne Morave, ali i na manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Revitalizacijom ovog područja uređena je i saobraćajna infrastrukura, rekonstruisan je prilazni put tako je da svim posetiocima olakšan dolazak na ovo specifično mesto.

Bonus video:

01:25

KURIR TV UŽIVO SA OVČARA I KABLARA Podignuta saborska zastava u Guči VEČERAS SPEKTAKULAN KONCERT UMETNICE KOJU SVI VOLIMO

(Espreso / RINA / Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.