RHMZ IZDAO TRI UPOZORENJA: Jedno se POSEBNO odnosi na Beograd, tiče se OVE POJAVE!
Mraz, Foto: Kurir

obratite pažnju!

RHMZ IZDAO TRI UPOZORENJA: Jedno se POSEBNO odnosi na Beograd, tiče se OVE POJAVE!

U Beogradu jutro vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem

Objavljeno:

Nakon jutarnjeg mraza, danas tokom dana sunčano, ali hladno vreme. Na severu i zapadu Srbije uveče i noću naoblačenje, a mešovite padavine, kiša koja će se ponegde lediti pri tlu i sneg, očekuju se mestimično u drugom delu noći i pred jutro. Tokom večeri i noći lokalna pojava poledice, objavio je RHMZ.

Jutarnja temperatura od – 11 do – 4, dnevna od 2 do 6 stepeni Celzijusa. Uveče na severu i zapadu postepeno naoblačenje, a tokom noći i mešovite padavine, kiša i sneg uz poledicu.

U Beogradu jutro vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od – 8 do – 4, dnevna oko 6 stepeni Celzijusa. Uveče i tokom noći postepeno naoblačenje, a za sutra je RHMZ izbacio čak tri upozorenja na svom sajtu.

Meteorološko upozorenje
Meteorološko upozorenjefoto: Printscreen/RHMZ

Kako je istaknuto, na jugozapadu, jugu i istoku Srbije sutra ujutro (23.01.) umeren i jak mraz. U većini mesta minimalna temperatura od -12 do -8 °C, lokalno i niža.

U Vojvodini i zapadnoj Srbiji se sutra ujutro i pre podne (23.01.) uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu.

To važi i za Beograd – sutra pre podne (sa najvećom verovatnoćom između 9 i 12 časova) na području Beograda povremeno se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu. Temperatura vazduha na 2 m u tom periodu od 0 do 2 °S, a temperatura pri tlu malo niža.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso / Nova / Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.