U NAJHLADNIJEM MESTU U SRBIJI NOĆAS IZMERENO MINUS 26 STEPENI! Debeli minus svuda u zemlji, evo kada će otopliti!
Zima, Foto: Ana Paunković

zima u srbiji

U NAJHLADNIJEM MESTU U SRBIJI NOĆAS IZMERENO MINUS 26 STEPENI! Debeli minus svuda u zemlji, evo kada će otopliti!

U više mesta u Sbriji tokom noći izmeren dvocifreni minus

Objavljeno:

U Sjenici na Pešterskoj visoravni iliti srpskom Sibiru kako ga od milja zovemo, jutros je u 7 sati izmereno minus 20 stepeni!

Minus 12 izmereno je u Požegi, takođe na zapadu Srbije, ali i na jugu u Kuršumliji, takođe minus 12. Na Kopaoniku jutros u 7 sati bilo je samo minus 8! U Valjevu je bilo minus 11 a u Vranju minus 10.

Noćas je u Karajukića Bunarima, takođe na Pešteru, izmereno minus 26. Reč je o mestu koje inače važi za jednu od najhladnijih i sibirskih tačaka u Srbiji.

Karajukića Bunari, najhladnija tačka Srbije

Karajukića bunari
Karajukića bunarifoto: Rina

Danas uglavnom sunčano, temperatura do šest stepeni

U Srbiji će danas biti sunčano vreme, a najviša dnevna temperatura biće do šest stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Jutro vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem.

Uveče na severu i zapadu postepeno naoblačenje, a tokom noći i mešovite padavine, kiša i sneg uz poledicu. Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, jugoistočni.

Jutarnja temperatura biće od minus 11 do minus četiri, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.

U Beogradu će ujutru biti vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano. Uveče i tokom noći uslediće postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura biti od minus osam do minus četiri, a najviša dnevna oko šest stepeni.

Detaljna temperatura ua 22. januar 2024.
Detaljna temperatura ua 22. januar 2024.foto: Printscreen/RHMZ

Najniža ikada izmerena temepratura, otkad se meri u Srbiji, zabeležena je 2006. godine kad je u Karajukića Bunarima izmereno minus 39,5?!

Bonus video:

01:32

VANDREDNO STANJE U SJENICI: Živa u termometru otišla na MINUS 15! Dopisnik Kurira uživo sa lica mesta: Nikada nije bilo ovako

(Espreso / RHMZ / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.