OVO NEMA NI NA FILMU, U SRBIJI TRENUTNO 2 GODIŠNJA DOBA: U Leskovcu proleće, u Somboru ZIMA
Hladno vreme, Foto: Beta Dragan Gojić

vremenska prognoza

OVO NEMA NI NA FILMU, U SRBIJI TRENUTNO 2 GODIŠNJA DOBA: U Leskovcu proleće, u Somboru ZIMA

U Leskovcu je izmereno 19 stepeni, dok u Somboru 0 stepena

Objavljeno:

Kako dan odmiče temperatura obično raste, ali se danas dešava potpuno suprotno - jutro je danas bilo najtopliji deo dana, a temperatura iz sata u sat drastično pada!

Međutim, hladni talas nije još došao u sve delove Srbije, tako da trenutne temperature variraju od 0 koliko je u Somboru do čak 19 stepeni izmerenih upravo u Leskovcu.

Ono što je još zanimljivo to je da je recimo u Somboru izmereno svega 0 stepeni, tu je i najhladnije u 14 časova, ali je subjektivni osećaj kao da je -5! S druge strane u isto vreme u Leskovcu je izmereno čak 19 stepeni, i to je najtoplije mesto u Srbiji u tom trenutku.

Subjektivni osećaj da je još hladnije

Takođe i u drugim mestima gde je niska temperatura, subjektivni osećaj je da je niža za još tri do četiri stepena. Kako se navodi na sajtu RHMZ, u 14 časova najniže izmerene temperature su oko 1 stepena - tako je na Paliću, u Novom Sadu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici. Samo stepen više je u Beogradu, a 2 stepena izmerena su i u Loznici i Valjevu. Stepen više je u Kragujevcu, Velikom Gradištu...

S druge strane, u velikom broju gradova i dalje su prolećne temperature. Osim najtoplijeg Lekovca, ge je u 14 časova izmereno 19 stepeni, za stepen niže je u Kuršumliji i Zaječaru, a u Dimitrovgradu je izmereno 17 stepeni. Zanimljivo je da je u Sjenici, inače najhladnijem mestu u Srbiji u ovom trenutku čak 12 stepeni.

Bonus video:

02:18

MOLIM VAS ZNAJTE RAZLIKU IZMEĐU HITNIH STANJA I ONIH KOJA NISU Hitna služba u Novom Pazaru preopterećena nakon PADA TEMPERATURA

(Espreso/Blic/Natalija Živanović Popović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.