JEDNOM DELU SRBIJE PRETI OVA POJAVA: RHMZ izdao VAŽNO UPOZORENJE, upaljen je CRVENI METEOALARM
Vremenska prognoza, Foto: Beta Dragan Gojić

Vremenska prognoza

JEDNOM DELU SRBIJE PRETI OVA POJAVA: RHMZ izdao VAŽNO UPOZORENJE, upaljen je CRVENI METEOALARM

RHMZ je izdao važno upozorenje zbog pogoršanja vremena za 18. januar 2024. godine

Objavljeno:

U Srbiji se danas očekuje osetno toplije vreme uz umereni i jak južni i južnozapadni vetar koji će imati i olujne udare na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinama, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme će biti promenljivo - mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. U istočnoj Srbiji se ujutro i pre podne očekuje kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu.

Jutarnja temperatura iznosiće od pet do 10 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 15 do 20, dok će na istoku zemlje ujutro biti od minus tri do minus jedan, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.

RHMZ vremenska prognoza
RHMZ vremenska prognozafoto: PRINTSCREEN/RHMZ

I u Beogradu se danas očekuje osetno toplije uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će oslabiti popodne. Tokom dana se očekuje promenljivo vreme, u pojedinim delovima grada s kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Jutarnja temperatura oko osam, najviša dnevna oko 18 stepeni.

Upozorenje

"Kiša koja se ledi pri tlu očekuje se ujutru i pre podne na širem području istočne Srbije (u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji)", navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Upozorenje
Upozorenjefoto: PRINTSCREEN/RHMZ

Od sutra zahlađenje

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

U subotu na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slablјenju.

U nedelјu suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

Upaljen meteo alarm

U istočnoj Srbiji na snazi je crveni meteo alarm zbog snega i leda, a to znači da je vreme opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Upaljen crveni meteoalarm
Upaljen crveni meteoalarmfoto: PRINTSCREEN/RHMZ

U Banatu, Pomoravlju, jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije upaljen je žuti meteo alarm zbog jakog vetra. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

04:29

ČIM PADNE JAČA KIŠA, MI SMO ODSEČENI OD BEOGRADA Stanovnici naselja vojvoda Vlahović u očaju apeluju da im se napokon pomogne

(Espreso/ Kurir/ I.R/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.