SPAŠENO PREKO 100 KRAVA SA KRČEDINSKE ADE: Jedna je POVREĐENA, a vlasnik IMANJA otkrio u KAKVOM JE STANJU
Foto: Printscreen/Instagram/MUPSRBIJE

AKCIJA SPASAVANJA

SPAŠENO PREKO 100 KRAVA SA KRČEDINSKE ADE: Jedna je POVREĐENA, a vlasnik IMANJA otkrio u KAKVOM JE STANJU

U za sada četiri ture spasavanja i ukrcavanja stoke na skelu bezbedno je evakuisano oko 110 krava

Objavljeno:

Trodnevna akcija spasavanja životinja sa Krčedinske ade se nastavlja. Spaseno je oko 110 krava i na svu sreću sve životinje su preživele i sada su na bezbednom u Kovilju na imanju. Međutim, jedna krava je povređena i ostala je na obali, ali kako kaže Pavle Plavšić za Telegraf, vlasnik imanja, povrede nisu teške.

U za sada četiri ture spasavanja i ukrcavanja stoke na skelu bezbedno je evakuisano oko 110 krava, a u tome je pomoć pružila i vojska Srbije koja je ovim vlasnicima imanja i dalje na raspolaganju.

- Milsim da ćemo u naredna dana uspeti sve da sklonimo sa ostvra. Očekivali smo i mnogo uginuća, ali na svu sreću ih nema. Samo je jedna mlada kravica, junica povređena i jedna koja je ostala na obali - kaže Pavle Plavšić za Telegraf.rs.

Kako kaže za Telegraf, danas će pokušati povređenu kravu da prebace na sigurnom i pruže joj pomoć, a nada se da će u naredna dva dana i ostale životinje biti na bezbednom.

Krčedinska ada, Konji
foto: Printscreen/Instagram/MUPSRBIJE

- Danas ćemo je prevesti traktorom kući da ne pešači sedam, osam kilometara sa ostaim krdom. Bogu hvala sve je prošlo kako treba. Nadam se da će u naredna dva tri dana svi doći kući - priča Pavle za Telegraf.

On je objasnio za Telegraf da je povreda nastala prilikom iskrcavanja životinja na obalu. Sve su pojurile sa skele, a jedna krava se okliznula, u brzini su je pregazile ostale.

Veterinar ju je pregledao i ustanovio da povreda nije velika.

Ona leži na obali i jede kako bi ojačala i oporavila se, a u što kraćem roku potrudiće se da je traktorom prevezu.

Kako je rekao sagovornik Telegraf ispričao, ostalo je još čak 100 konja i dvadesetak krava. Preplašene životinje su se razbežale i to je razlog zašto još nisu spasene.

Životinje su vidno uplašene i uznemirene nakon golgote koje su prošle, jer su na usamljenom ostrvcetu danima bile bez hrane, a nisu imale kud.

(Espreso/Telegraf/Natalija Soraić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.