OVOM VRANJANCU SE SRBIJA KLANJA: Penjao se na Kilimandžaro pretrčao PUSTINJU a sad će učiniti još EKSTREMNIJU STVAR
Marko Nikolić, Foto: Privatna arhiva

vranjanac velikog srca

OVOM VRANJANCU SE SRBIJA KLANJA: Penjao se na Kilimandžaro pretrčao PUSTINJU a sad će učiniti još EKSTREMNIJU STVAR

Nakon 27. dana borbe sa pustinjom, Vranjanac Marko Nikolić uspeo je da sakupi 60 hiljada evra za obolelog Maksima Milenkovića, a sada kreće u novu misiju

Objavljeno: 16:19h

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i fitnes menadžer, koji je u decembru pretrčao 1.420 kilometara kroz pustinju Maroka ne bi li Maksimu Milenkoviću iz Niša (5) pomogao da sakupi novac za lečenje, najavio je na Božić novi humanitarni poduhvat.

U novoj humanitarnoj avanturi koju je oročio za 20.avgust ove godine, Marko je najavio da će preći 2.500 kilometara kopnom i vodom za 30 dana. A evo i kako.

Pokrećem 20. avgusta novi humanitarni projekat koji će obuhvatiti celu Srbiju i celu Crnu Goru. Kajak 200 kilometara, bicikla 1.600 kilometara, trčanje 700 kilometara, 30 dana. Ovog puta javno pozivam sve dobre ljude da nam se pridruže, ovog puta biće za svu našu decu. Sve će biti mereno, objavljeno i sačuvano. Imaću tim, neću biti sam. Uskoro više informacija - najavio je Marko Nikolić u objavi na "Fejsbuku".

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Tokom Markovog "Maratona za život" u Maroku, za Maksima koji jedini u Srbiji ima retko genetsko oboljenje, sakupljeno je više od 60.000 evra. To je bio njegov treći humanitarni poduhvat. U junu prošle godine on se popeo na Kilimandžaro da bi pomogao da tri Vranjanke sakupe novac za lečenje a u avgustu 2018. godine trčao je 1.000 kilometara do Atine za bolesnu jednogodišnju devojčicu iz Aleksinca.

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Blic/Branko Janačković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.