OBIČAJI ZA BOŽIĆ NA KOJE SU SRBI ZABORAVILI! Danas NI SLUČAJNO nemojte nekome pozajmljivati NOVAC, evo i ZBOG ČEGA
Foto: Stefan Stojanović

STARI OBIČAJI

OBIČAJI ZA BOŽIĆ NA KOJE SU SRBI ZABORAVILI! Danas NI SLUČAJNO nemojte nekome pozajmljivati NOVAC, evo i ZBOG ČEGA

Božić valja provesti onako kako bismo hteli da provedemo čitavu godinu

Objavljeno:

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Božić, jedan od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika kojim se obeležava rođenje Isusa Hrista.

Malo drugačiji običaji za Božić kod Srba, koji nisu toliko česti, nalažu da mladići devojkama poklanjaju crvene jabuke. Ako ih devojke prihvate, to znači da će se ove godine veriti ili venčati. Ovaj lepi običaj je danas, nažalost, u velikoj meri prestao da se poštuje.

Jabuka
foto: AP

Još jedna stvar koja mnogima nije poznata jeste da za Božić ne treba pozajmljivati nikome novac, jer to simbolizuje da će tokom cele godine “stvari izlaziti iz kuće”. Loša sreća je i ukoliko ne vratite sve svoje dugove za Badnji dan ili Božić.

novčanik
foto: Gary Roebuck / Alamy / Alamy / Profimedia

Božić valja provesti onako kako bismo hteli da provedemo čitavu godinu. Zato se preporučuje da najpre odradite zadatke koji vam zadaju najviše muka i koje najviše odlažete, kako biste bili produktivni u celoj narednoj godini.

Ako želite da vašoj porodici za Božić obezbedite mnogo materijalne dobiti u narednoj godini to ćete učiniti tako što ćete na dan praznika doneti nešto novo u kuću.

Bonus video:

02:18

KOJI JE VEĆI PRAZNIK - BOŽIĆ ILI VASKRS? Sveštenik SPC Igor Bates otklonio sve dileme: Pravoslavnim vernicima je OVAJ DAN POSEBAN

(Espreso/ K1info/ Prenosi: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.