NEVEROVATAN OBRT U NOVOGODIŠNJOJ EPIZODI "POTERE": Umesto u svojoj fotelji, tragači ovog puta...
Potera, Foto: Printscreen/RTS

"super potera"

NEVEROVATAN OBRT U NOVOGODIŠNJOJ EPIZODI "POTERE": Umesto u svojoj fotelji, tragači ovog puta...

Novogodišnje izdanje kviza "Super Potera" donelo neočekivani obrt: Tragači na poziciji takmičara

Objavljeno:

Godinama unazad, navikli smo da u vreme novogodišnjih praznika pratimo i specijalno izdanje popularnogkviza Potera. Znamo već i da novčana suma osvojena u toj epizodi, tradicionalno odlazi u humanitarne svrhe, ali ove godine sačekalo nas je jedno iznenađenje - "Super Potera". Četvoro takmičara doprinelo je tome da suma od 1 470 000 dinara bude donirana Domu za decu i lica ometena u razvoju dr. Nikola Šumenković iz Petrovca na Mlavi.

Na samom početku voditelj Jovan Memedović najavio je nesvakidašnje izdanje kviza i predstavio u nekom malo drugačijem svetlu, svima već dobro poznate Tragače. Na pozicijama na kojima obično gledamo takmičare, stajali su Milorad Milinković, Milica Jokanović, Žarko Stevanović i Milan Bukvić. Osim toga što su ovoga puta stajali na suprotnoj strani studija i bili timski igrači, još jedna stvar nas je zatekla. U duhu praznika Tragači su bili opušteni, veseli i spremni da se našale kako na tuđ, tako i na svoj račun.

Kviz Potera
Kviz Poterafoto: Printscreen/RTS

U studiju im se ubrzo pridružio i prvi takmičar, voditelj Šarenice i sportski komentator, Slobodan Šarenac, koji je nakon kratkog "nadmudrivanja" sa svojim "dvojnikom" Memedovićem bio spreman za prvu rundu. Onaj je, međutim, ovoga puta izgledala malo drugačije nego inače.

U prvoj rundi "Super Potere" takmičarima se postavlja pet pitanja, sa po tri ponuđena odgovora, pri čemu svaki tačan odgovor donosi 20 000 dinara. Odgovorivši tačno na četiri od pet pitanja Šarenac je osvojio 80 000 dinara. Potom je u drugoj rundi od Tragača dobio tri ponude, uz mogućnost izbora da li će se u nastavku boriti protiv dva, tri ili sva četiri Tragača.

Ponude su se razlikovale i u pogledu novčanog iznosa, ali i vremena koje će Tragači imati za odgovaranje na pitanja. Naime, u drugoj rundi takmičar i Tragači naizmenično odgovaraju na pitanja dok jednoj od strana ne istekne vreme. Nakon tačnog odgovora vreme one strane koja ga je dala se zaustavlja, a kreće da teče vreme protivnika. Slobodan se opredelio da okuša svoje znanje, ali i sreću u borbi protiv svo četvoro Tragača za sumu 320 000 dinara, koju je po isteku vremena uspešno preneo u zajedničku kasu.

Tragači
Tragačifoto: Printscreen/RTS

Sledeći je na scenu stupio Miloš Mihajlija, student Fakulteta organizacionih nauka koji je sa svojim kolegama pobednik prestižnog takmičenja u rešavanju poslovnog problema, koje organizuje američki Univerzitet Florida. U konkurenciji od 20 univerziteta sa svih kontinenata, Miloš i njegove kolege izborili su prvu nagradu pronašavši najbolje rešenje za poslovanje tri kompanije. Nakon obećanja koje je dao Memedoviću da će ostati u Srbiji, Miloš je fenomenalnim nastupom osvojio maksimalnu sumu od 100 000 dinara u prvoj igri, dok se u drugoj opredelio za borbu protiv tri Tragača i izborio za konačnu sumu od 350 000 dinara.

Miloša je na sceni "odmenila" druga, lepša polovina voditeljskog dvojca emisije Šarenica, Ana Emić. Ana je razmenila komplimente sa princezom od znanja, Milicom Jokanović, a onda hrabro pristupila prvoj igri u kojoj je tačno odgovorila na četiri od pet pitanja. Potom se u nastavku protiv trojice Tragača borila i zajedničkoj kasi doprinela sa 300 000 dinara.

Kao četvrti, a ujedno i najmlađi takmičar nastupio je Dimitrije Golubović, učenik četvrtog razreda gimnazije "Bora Stanković" u Nišu. Dimitrije je još kao učenik trećeg razreda na Svetskoj filozofskoj olimpijadi održanoj u Grčkoj, među 103 takmičara iz 49 država osvojio ne bronzu, ne srebro, nego zlato! Njegov zadatak je bio da na engleskom jeziku putem eseja obradi temu morala, što je neosporno perfektno uradio. Ponos Niša, ali i cele Srbije, Dimitrije je nakon osvojenih 80 000 u prvoj igri, bez oklevanja prihvatio ponudu Tragača da se u drugoj rundi bori protiv svo četvoro za sjajnu sumu od 500 000 dinara.

Suvišno je naglasiti da se i u tom zadatku fenomenalno snašao i tako doprineo da finalna osvojena suma bude 1 470 000 dinara koja je donirana Domu za decu i lica ometena u razvoju dr. Nikola Šumenković iz Petrovca na Mlavi.

Bonus video:

00:28

Jovan Memedović uzeo zmiju u ruke

(Espreso / RTS / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.