O HEROJU IZ POTERE BRUJI CELA SRBIJA: Veljko Kotlaja je otkrio šta je radio noć pred kviz, KAPA DOLE!
Veljko Kotlaja, Foto: Printscreen/RTS

SVAKA ČAST

O HEROJU IZ POTERE BRUJI CELA SRBIJA: Veljko Kotlaja je otkrio šta je radio noć pred kviz, KAPA DOLE!

Ne potencirajući ni svoju skromnost ni humanost priseća se šta je radio noć pred snimanje kviza jer je tih dana bio bolestan

Objavljeno: 21:08h

Student iz Priboja, Veljko Kotlaja, nije samo heroj kviza „Potera" jer je u zajedničku kasu doneo čak milion i po dinara, već i zbog toga što je svoj deo novca, oko 500.000 dinara, donirao u humanitarne svrhe. Novac je u avgustu, kada je snimana emisija, uplatio za lečenje dvogodišnjeg Todora Stojanovića iz Niša.

Beba Todor iznenada po rođenju sa brojnim tegobama još uvek nema tačnu dijagnozu. Todorova majka Monika kaže da je njegovo trenutno stanje malo bolje, i dalje diše uz pomoć respiratora, ali se više budi.

„On i dalje ne sedi samostalno, nema komunikaciju sa nama, glavu delimično kontroliše tako da u suštini to je naše dobro ali u globalu to nije da kažem dobro stanje za dete njegovog uzrasta", kaže Todorova majka Monika Stojanović.

Todor Stojanović
foto: Budi human

Od avgusta kada je pristigla uplata od 468 hiljada dinara do ponedeljka kada je emitovana Potera Stojanovići nisu znali ko je Veljko Kotlaja.

A Veljko je student četvrte godine istorije u Beogradu, iz Priboja je i živi u studentskom domu. Ne potencirajući ni svoju skromnost ni humanost priseća se šta je radio noć pred snimanje kviza jer je tih dana bio bolestan.

„Baš sam bio slab i onda sam se dvoumio da li uopšte da odem i otprilike tada sam i gledao oko te nagrade i činilo mi se da je njemu najurgentnije“, objašnjava Veljko Kotlaja, pobednik kviza Potera.

„Uopšte nismo bili u kontaktu sa njim i ovo je divna prilika da mu se mi zahvalimo na tome što je baš izabrao Todora, zato što se odlučio na tako human gest“, kaže Monika Stojanović.

„Od početka sam hteo da to bude humanitarno jer generalno ne znam šta bih radio sa tolikim parama, ali nisam očekivao da će biti ovolika suma“, ističe Veljko Kotlaja.

Novac se čuva za Todorovo lečenje.

„Od dijagnostike smo do sada uradili sve što smo mogli, i da možemo da sačekamo ako se pojavi neka nova metoda neki novi tretman neka klinička studija, sada smo u kontaktu sa nekim klinikama po Americi“, dodaje Monika Stojanović.

Veljko je u borbi za pobedu u kvizu pokazao znanje i samopuozdanje, sa ogromnom verom se i Stojanovići bore za pobedu. Todor uz Veljkovu pomoć to zaslužuje.

Bonus video:

01:05

NAJVEĆA NAGRADA JE BILA KOVERTA OD POLUPISMENOG ČOVEKA! Kusovac o suštini umetničkih dela: Imamo bolje nego što zaslužujemo!

(Espreso/RTS/Lidija Georgijev/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.