MARIJA NAS JE PRERANO NAPUSTILA, ALI "SRCE SA JUGA" I DALJE KUCA: Njen suprug sada radi VELIKU STVAR
Marija Takić Pešić, Foto: Društvene mreže

SVAKA ČAST

MARIJA NAS JE PRERANO NAPUSTILA, ALI "SRCE SA JUGA" I DALJE KUCA: Njen suprug sada radi VELIKU STVAR

Bolest je nije sprečila da bude uspešan advokat

Objavljeno:

Marija Takić Pešić, advokatica i humana radnica iz Niša, prerano nas je napustila prošle jeseni u 33. godini. Dobrotvorni rad nastavljaju Marijin suprug i prijateljice. Fondacija „Srce sa juga" sa saradnicima usrećuje mališane na jugu zemlje.

Srce sa juga. Prostrano, hrabro, nesebično nastavlja da zrači plemenitošću i dobrotom. Da pomogne, izmami osmeh siromašnoj i bolesnoj deci misija je koja se ne prekida. Marijin duh i dobrota i nadalje su izvor praznične radosti.

Marija je živela da usreći druge, naročito decu i verujem da bi da nije te nesrećne sudbine ona nastavila to i dalje, i eto koliko god mi se trudimo da održimo uspomenu na nju na taj način i da učinimo što više dobrih dela, baš onako kako je ona to radila", navodi Zoran Pešić, Marijin suprug.

Bolest je nije sprečila da bude uspešan advokat. Rizikujući život ostvarila je san uzevši ćerku u naručje. Stigla je i da se bavi humanitarnim radom. Da prikupi, pripremi, uruči darove oboleloj deci.Blago onima koji su je imali za prijatelja

Marija Takić Pešić
Marija Takić Pešićfoto: Društvene mreže

„Bura emocija vlada stvarno u ovom periodu svake godine kod nas pogotovo prošle zbog te situacije, ali nam je srce puno, dokle god je naša organizacija nadam se da će je biti i nadalje, srce sa juga će nastaviti da kuca" ističe Tamara Atanasković Aleksić, Marijina drugarica.

U Marijinom rodnom gradu pedesetak je dece uz koje je svakodnevno lični pratilac. Za njih je zakucalo srce sa juga.

„Marija je pokrenula jednu divnu priču i mislim da je taj njen gest i njena žrtva u svemu dobrome što je dala treba da bude nama svima uzor" naglašava Zoran Ilić, predsednik Udruženja URNL „Partnerski za obrazovanje" iz Leskovca.

Ovo su skromna deca, čistog srca. Svakom daru se neizmerno raduju.

Na pitanje da li voli da dobija poklone, Luka Mitrović iz Orašca kod Leskovca odgovara da voli, a želeo bi da u paketiću dobije čokolade, grickalice…

U Nišu gde živi i Leskovcu gde su Marijini roditelji Zoran je prikupio i pripremio oko 500 paketa. Profesija je ovih dana po strani jer sa svakim uručenim poklonom Marija živi.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso / RTS/ Svetlana Panić Conić/ Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.