MNOGI MISLE DA JE OVO MUŠKO IME MODERNO, A MALO KO ZNA DA JE U PITANJU STARO SRPSKO: Ima 4 slova i prelepo značenje
Dečak/Ilustracija, Foto: Volodymyr Tverdokhlib / Alamy / Alamy / Profimedia

ZA DEČAKE

MNOGI MISLE DA JE OVO MUŠKO IME MODERNO, A MALO KO ZNA DA JE U PITANJU STARO SRPSKO: Ima 4 slova i prelepo značenje

Iako mnogi smatraju da je ovo ime koje se tek poslednjih godina pojavilo, u pitanju je staro srpsko ime i ima divna značenja

Objavljeno: 22:11h

Staro srpsko ime koje ima slovensko poreklo bilo je vrlo popularno ranije ali se zaboravilo. Poslednjih godina je sve popularnije, pa mnogi misle da je u pitanju 'moderno' ime.

U pitanju je ime Relja!

Značenje muškog imena Relja

Prenesena značenja imena Relja su – "osoba koja hrli prema svojoj sreći"; "onaj ko je brzoplet i nepromišljen"; "onaj koji je sjajan i vredan kao zlato"; "onaj ko ne razmišlja i ko je naivan"; "onaj ko je vredan divljenja i poštovanja"; "onaj ko je žustar i ko je brz u razmišljanju i delanju".

Poreklo imena Relja

Osnovna je etimološka pretpostavka da je ime Relja poreklom iz staro slovenskog jezika, te da je ili izvedenica od imena Hrebljan, ili od reči "hrliti" u značenju juriti; željno ići; žuriti; sa radošću ići prema nekome ili nečemu.

Dečak/Ilustracija
Dečak/Ilustracijafoto: Profimedia

Jedna manje dokazana teorija etimologa jeste da ime Relja jeste poreklom iz staro hebrejskog jezika i to od ženskog ličnog imena Rahila, u značenju dobar; pitom; kao jagnje; miran; blag.

Nadimci za ime Relja

Ne postoje poznati nadimci za ovo ime jer je samo po sebi kratko. Postoje izvedena imena od Relja, a to su najčešće: Reljan; Hrelja; Reljo; Relio; Raul; Reio; Aurelio; Aurelije.

Bonus video:

02:00

ĆERKA DANIJELA ALIBABIĆA DOBILA DVA NEVEROTNO NEOBIČNA IMENA! Supruzi zbog rođenja drugog deteta priredio SPECIJALNO iznenađenje

(Espreso/Yumama/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.