SRBIJA APLAUDIRA UČENICIMA IZ ZEMUNA ZBOG ONOGA ŠTO SU URADILI ZA TETKICU: Zvali je hitno da dođe na čas, a tamo...
Zemunska gimnazija, Foto: Marina Lopičić

bravo!

SRBIJA APLAUDIRA UČENICIMA IZ ZEMUNA ZBOG ONOGA ŠTO SU URADILI ZA TETKICU: Zvali je hitno da dođe na čas, a tamo...

Tetkica Jaca će ovaj dan pamtiti zauvek

Objavljeno:

Poštovanje, ljudskost, dobrota, ljubav... - samo su neke od ključnih reči koje odnedavno opisuju jedno odeljenje Zemunske gimnazije u Beogradu čiji su đaci svojim gestovima oduševili čitavu Srbiju.

Njihova dobra dela otkrila je jedna Beograđanka koja je na svom Tviter profilu objasnila da su klinci iz drugog razreda gimnazije u Zemunu došli na ideju da na predivan način isprate školsku tetkicu Jacu u penziju, skupljajući joj novac za poklon i praveći joj pravu feštu.

"Za kraj ove godine jedna lepa priča o dobroti i ljudskosti:

U Zemunskoj gimnaziji u penziju odlazi omiljena tetkica Jaca (zovu je i Kapetan jer ih raspoređuje). Klinci, drugi razred, skupili pare i kupili joj vaučer za SPA i lanče sa priveskom sidra (za kapetana).

Zvali je hitno da dođe na čas da nešto obriše jer su kao prosuli. Sačekali je sa aplauzom i poklonima. Žena nije znala šta je snašlo", napisala je ona.

A onda dodala da su svoju humanost pokazali i na još jednom primeru.

"Isti ti klinci imaju u razredu rusa Jevgenija koji jedini nije dobio 10.000 dinara od države i oni skupljaju pare da mu to zajedno nadoknade jer smatraju da nije fer i da je to strašna nepravda", objasnila je.

"Bravo dečice, ljudine divne"

Tviteraši su lepim rečima pozdravili srednjoškolce.

"Ovde su roditelji zapravo odradili najbitniji deo a to je vaspitanje dece i srećna sam što ih još uvek ima", "Rasplakah se jer ima još uvek ljubavi i dobrote. Bravo dečice, ljudine divne", "Divan gest od divne dece!", "Uvek govorim da ima mnogo dobre dece, mnogo više nego ovih drugih", "Divno, svaka čast. Neke generacije su prosto sjajne, živi i zdravi i daleko dogurali", "Kakvi majstori", bili su samo neki od komentara koji su se našli ispod ove Tviter objave.

Bonus video:

01:26

OSNOVNA ŠKOLA U SUBOTICI ZABRANILA TELEFONA! Direktor: Podržali nas roditelji! Učenici u procvatu: Više se druže, popravili ocene

(Espreso / Blic / Gordana Vukasnović / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.