ZA RAD U KULTURI NISU POTREBNE NEKE POSEBNE KVALIFIKACIJE: Ova političarka je vlasnica IZJAVE GODINE!
Foto: Printcreen/ Facebook/ Josipa Ivanković

zabrinjavajuće

ZA RAD U KULTURI NISU POTREBNE NEKE POSEBNE KVALIFIKACIJE: Ova političarka je vlasnica IZJAVE GODINE!

Odbornica Josipa Ivanković je na raspravi o imenovanju novog v.d. direktora Art bioskopa „Aleksandar Lifka” u Subotici, izjavila da „za rad u kulturi nisu potrebne posebne kvalifikacije”
Objavljeno: 11:06h

Odbornica Josipa Ivanković je na raspravi o imenovanju novog v.d. direktora Art bioskopa „Aleksandar Lifka” u Subotici, izjavila da „za rad u kulturi nisu potrebne posebne kvalifikacije”.

Ovu navodnu izjavu jednog reditelja, koju je ona prenela, odbornica je iskoristila kao vid obrazloženja donošenja odluke da se na to mesto imenuje ličnost koja je do sada radila poslove ni izdaleka vezane za kulturu.

Burnu reakciju kulturnih radnika Subotice izazvalo je i to što je u izjavi za medije po završetku sednice, njeno mišljenje podržao Veljko Vojnić, potpredsednik Skupštine, rečima „onaj ko želi da se bavi kulturom, nije mu potrebno posebno obrazovanje”.

- Najoštrije osuđujemo ovako paušalne izjave članova Skupštine grada. Smatramo da one počivaju na relativizaciji dostignutih standarda i stručnosti i profesionalnog integriteta cele zajednice delatnika u kulturi. Duboko nas pogađa i brine činjenica da ljudi koji misle da su kvalifikacije suvišne za rad u kulturi treba da odlučuju o toj delatnosti - navodi se u saopštenju kulturnih radnika.

(Espreso.co.rs / Subotica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.