OVAJ PROIZVOD JE HITNO POVUČEN SA NAŠEG TRŽIŠTA: Postoji rizik od NASTANKA POŽARA
Laptop / Ilustracija, Foto: Profimedia

VAŽNO!

OVAJ PROIZVOD JE HITNO POVUČEN SA NAŠEG TRŽIŠTA: Postoji rizik od NASTANKA POŽARA

Eksterna baterija nije prvi električni uređaj koji je povučen sa domaćeg tržišta

Objavljeno: 09:02h

Sa našeg tržišta povučene su i eksterne baterije za laptop brenda ''Lenovo'', što je objavljeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Radi se o seriji baterija 40ALLG2WWWП sa sledećim datumima proizvodnje: 22/0, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05 i 22/06. Navedeni razlog za povlačenje proizvoda sa tržišta je rizičnost od nastanka požara.

Objašnjeno je da u malom broju eksternih baterija za laptop sa serijskim brojem 40ALLG2WWWП zavrtnji mogu da popuste, što potencijalno može da izazove kratak spoj i prouzrokuje pregrevanje, i na taj način izazove požar.

- Internom proverom utvrđeno je da se mera povlačenja odnosi samo na 13 komada baterija. Kupci su identifikovani i obavešteni o meri povlačenja proizvoda - istaknuto je na sajtu NEPRO.

Međutim, eksterna baterija nije prvi električni uređaj koji je povučen sa domaćeg tržišta. Ne tako davno, bio je slučaj sa električnim bojlerima robne marke TALAS, koji su povučeni iz prodaje zbog rizika od električnog udara.

Kako se navodi, nesavršenost konstrukcije u pogledu zazora osnovne izolacije kod poznatog broja električnih bojlera može da dovede do strujnog udara, ako nisu ispunjeni zahtevi navedeni u uputstvu za instalaciju. Kupci su mogli da zamene sporni deo ili čak da dobiju potpuno nov bojler.

Bonus video:

23:15

KOJEKUDE-S03-EP08-VATROGASCI

(Espreso/blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.